Marja-Kristiina VainelaPori

Useat Polsanluodossa liikkuvat ovat valitelleet, että harjateräksestä tehdyt käytävät ovat karmeat. Moni on esimerkiksi telonut jalkansa käytävästä törröttäneeseen piikkiin.

Onko asialle tehtävissä jotain, piiripuutarhuri Esa Rouvali?

–Asia on kyllä tiedossa, ja sen auttamiseksi on tehty ja tehdään paljonkin. Vaikka harjateräskäytävät laitettiin paikoilleen vasta viime vuonna, jo aivan lähiviikkojen aikana niiden päälle asennetaan puiset pitkospuut.

Se, ovatko teräskäytävät kamalan näköiset vai eivät, on Rouvalin mukaan jokaisen itse päätettävä. Olennaisempaa on käytävien turvallisuus, ja se huolettaa Rouvalia.

–Teräskäytävät ovat olleet jatkuvan ilkivallan kohteena. Siellä on ajeltu pyörillä ja mopoilla, paikkoja on tahrittu ja käytävistä on revitty tarkoituksella irti teräspiikkejä. Olemme joutuneet jatkuvasti korjailemaan vandaalien jälkiä ja nyt alueelle asennetaan parhaillaan myös turvakameroita.

Teräskäytävät eivät kuitenkaan mene haaskuun, sillä ne jätetään pitkospuiden alle. Näin pitkospuut pysyvät paremmassa kunnossa kuin ne olisivat pelkällä kostealla maalla maatessaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio