Porilaine

Meri-Porin likat veivät voiton kotiin NouHätä!-aluekisassa

Nina Seppälä, Katariina Aaltonen ja Jasmine Grönman lähtevät toukokuussa Kuopioon valtakunnalliseen loppukilpailuun.

Mirva Torvinen
Meri-Porin likat veivät voiton kotiin NouHätä!-aluekisassa

Nina Seppälä, Katariina Aaltonen ja Jasmine Grönman lähtevät toukokuussa Kuopioon mittelemään taitojaan NouHätä!-kisan loppukilpailussa.

Marja-Kristiina VainelaPori

Meri-Porin yhtenäiskoulun joukkue suoriutui voitokkaasti Satakunnan NouHätä!-kisassa, joka järjestettiin Porissa, Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella viime viikon torstaina.

Satakunnan aluekilpailun voittajajoukkueessa kisasivat kahdeksasluokkalaiset Katariina Aaltonen, Jasmine Grönman ja Nina Seppälä. He pääsevät edustamaan Satakuntaa Kuopion pelastusopistolle toukokuussa järjestettävään loppukisaan.

Satakunnan aluekilpailuihin otti osaa yhteensä 15 alkukarsinnoista jatkoon päässyttä joukkuetta.

Toiseksi sijoittui Pohjanlinnan koulun joukkue Kankaanpäästä. Kolmanneksi selvisi Raumanmeren peruskoulun joukkue Raumalta.

Satakunnan kilpailu alkoi 45 minuutin mittaisella teoriakokeella. Käytännön rastitehtäviä oli neljä. Joukkueet auttoivat loukkaantunutta, suorittivat erilaisia sammutustehtäviä, tarkistivat yöpymispaikan turvallisuuden ja toimivat sellaisessa tilanteessa, kun palovaroitin alkaa hälyttää rakennuksessa.

NouHätä!-kampanjassa koulut ja pelastustoimi opettavat yhdessä kahdeksasluokkalaisille turvallisuustaitoja. Kampanja käydään tänä vuonna 522 koulussa.

Tänä vuonna kampanjan teemana on ollut ennaltaehkäisy, oikea toiminta ja alkusammutus. Turvataidoista innostuneet kahdeksasluokkalaiset ovat voineet osallistua myös kolmivaiheiseen pelastustaitokilpailuun, joka on nyt edennyt aluekilpailuvaiheeseen.

NouHätä!-kampanjan järjestävät pelastuslaitokset ja Suomen pelastusalan keskusjärjestö yhteistyössä sisäministeriön, opetushallituksen, Pelastusopiston, pelastusliittojen ja Suomen palopäällystöliiton kanssa. Kampanjan rahoittaa Palosuojelurahasto.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio