Porilaine

Mahtiseura Liverpool kutsui porilaisvalmentajia futisvisiitille – "Patu oli todella tyytyväisen ja onnellisen oloinen"

Jouni Roukala
Mahtiseura Liverpool kutsui porilaisvalmentajia futisvisiitille – "Patu oli todella tyytyväisen ja onnellisen oloinen"

FC Jazzin valmennusnelikko tutustui Liverpoolin akatemiatoimintaan.

Markus ViljanenPori

Englannin suurseuroihin jalkapallossa lukeutuva Liverpool FC kutsui helmikuussa porilaisseura FC Jazzin valmennusväkeä vierailulle tutustumaan seuran akatemiatoimintaan.

Taustalla on FC Jazzin kasvatti Patrik Raitasen siirtyminen viime kesänä akatemian pelaajistoon.

–Liverpoolin väki halusi kutsua kasvattajaseuran porukkaa vierailulle paikan päälle. Näimme "Patua" kahtena päivänä, ja hän oli kyllä todella tyytyväisen ja onnellisen oloinen. Hän pääsee nyt elämään unelmaansa, eli jalkapalloammattilaisen arkea, matkalla ollut FC Jazzin P08-joukkueen päävalmentajana sekä Fortum Tutor -valmentajana toimiva Timo Kulju kertoo.

–Meidät otettiin hyvin vastaan. Akatemia on suljettujen porttien takana, eikä sinne kovin helposti ihmisiä normaalisti päästetä. Koimme olevamme arvostettuja, kun pääsimme tutustumaan.

Kuljun lisäksi tutustumisretkellä olivat C15-ikäluokan kanssa toimiva Saku Laaksonen, P06-ikäluokan kanssa jo pitkään toiminut Jouni Roukala sekä edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Ari Bohm.

–Tasa-arvoisuus, lämminhenkisyys ja toisten ihmisten kunnioittaminen näkyivät vahvasti. Ruokalassakin pojat söivät samassa paikassa legendaarisen Steven Gerrardin kanssa, Kulju kuvailee.

–Näimme ihan nuorempien ikäluokkienkin harjoituksia ja olimme muutamassa harjoitusottelussakin, joihin oli hienoa tutustua.

Valtavia eroja suomalaisen jalkapallon ja brittifutiksen välillä ei Kulju totea matkalla nähneensä, mutta resurssien määrä erottui.

–Erot näkyvät henkilökunnan määrässä. Yksilöllistä opastusta ja valmennusta saa paremmin. He totesivat, että nuoren yksilön kehittyminen on huomattavasti tärkeämpää kuin yksittäiset turnausvoitot. Voitot ovat isommassa roolissa sitten myöhemmissä ikäluokissa.

–Meillä ei ole Suomessa sellaista kulttuuria, että moni rohkaistuisi tavoittelemaan tosissaan jalkapalloammattilaisen uraa, mutta yrittää kannattaa. Tällä hetkellä moni suomalaisnuori kelpaa hyvin ulkomaisiin akatemioihin, vaikka tunkua onkin, Kulju kannustaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio