Porilaine

Lukija pyytää apua: mikä kumma on tämä esine?

Lukijan kuva
Lukija pyytää apua: mikä kumma on tämä esine?

Leiman mukaan esineen hopeiset osat ovat peräisin sadan vuoden takaa.

PorilainePori

Lukija otti yhteyttä toimitukseen ja pyysi apua mieltä askarruttavassa asiassa: Vanhojen lankarullien keskeltä oli löytynyt outo esine, jota hän ei tunnistanut.

–Kuvaushetkellä ne olivat kuminauhalla toisiinsa kiinnitettyjä. Ja niiden välissä on kutimia. Mutta nämä niin sanotut päät ovat hopeaa ja sadan vuoden takaa, leiman mukaan. Mihin näitä on oikeasti käytetty? Ja miksi niitä kutsutaan? Olisi kiva tietää, lukija sanoo.

Tiedätkö sinä, mikä esine on kyseessä? Kerropa siitä meille lähettämällä sähköpostia osoitteeseen porilaine@satakunnankansa.fi tai kommentoimalla tätä artikkelia.


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Suutarin työvälineiksi minäkin arvelisin, tai ainakin nahkatöitä tekevälle.

  • Reikänahka

    Nahkurin työvälineet.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio