Liikenneympyrä teki tepposet Porin kirjastoautolle - hupaisa kuva kirjojen sekamelskasta leviää nyt sosiaalisessa mediassa

Tomi Glad/SK/Arkisto
Liikenneympyrä teki tepposet Porin kirjastoautolle - hupaisa kuva kirjojen sekamelskasta leviää nyt sosiaalisessa mediassa

Porin kirjastoautolle sattui surkuhupaisa haveri, kun kirjat levisivät lattialle.

Kimmo Lehto

Porin kirjastoautolle sattui maanantaina surkuhupaisa haveri, kun kuljettaja käänsi liian voimakkaasti rattia porilaisessa liikenneympyrässä. Sadoittain kirjoja vyöryi ohjausliikkeen seurauksena hyllyiltä lattialle.

Porin kaupunginkirjasto julkaisi torstaina iltapäivällä Facebook-sivullaan hauskan kuvan tapahtuneesta, ja päivitys alkoi heti saada runsaasti tykkäyksiä sekä jakoja.

–Mitä tapahtuu kun valkeakoskelainen kirjastoautonkuljettaja tulee ajamaan porilaiseen liikenneympyrään, veistellään kuvatekstissä hyväntahtoisesti.

Porin kaupunginkirjasto - Satakunnan maakuntakirjasto
"Mitä tapahtuu kun valkeakoskelainen kirjastoautonkuljettaja tulee ajamaan porilaiseen liikenneympyrään?", hassutellaan kirjaston Facebookissa jakaman kuvan kuvatekstissä. Kuva julkaistiin kuljettajan luvalla.

"Mitä tapahtuu kun valkeakoskelainen kirjastoautonkuljettaja tulee ajamaan porilaiseen liikenneympyrään?", hassutellaan kirjaston Facebookissa jakaman kuvan kuvatekstissä. Kuva julkaistiin kuljettajan luvalla.

Epäonninen kuljettaja oli Sari Snickeri. Hän on yllättynyt ja ilahtunut siitä, että arkisesta kommelluksesta kehkeytyi näin positiivinen someilmiö.

Snickerin mukaan Porin liikenneympyrät ovat haasteellisia kirjastoauton kannalta, mutta näin massiivista, liki tuhannen kirjan "yhteisloikkaa" ei ole päässyt aiemmin tapahtumaan.

–Käänsin rattia liian rajusti liikenneympyrässä ja ilmeisesti kirjat lensivät kerralla lattialle. Kuului vain kolahdus ja siellä ne olivat levällään. Onneksi kollegat tulivat auttamaan kirjojen nostamisessa, joten selvisimme siitä noin tunnissa. Loppuilta minulta meni kirjojen aakkostamisessa, Snickeri kertaa tapahtumia.

Kirjastoautoa ajaessa yksi keskeinen haaste on juuri kirjojen pysyminen hyllyssä. Varsinkin liikenneympyröissä g-voimat saattavat yllättää.

–Jos joku ihmettelee, miksi kirjastoauto matelee kaupugissa ja maanteillä, niin iso syy on juuri siinä, että kirjat pysyisivät hyllyillä, kuljettaja naurahtaa.


Kommentit (14)

  • Nimetön

    Aikamoinen suunnittelu-/rakennusmoka ko. kohteessa l. k-auton hyllyissä !

  • Jussi aivan oikeassa!

    Kyllä se oli tuo Jussin eka kirjoitus aivan oikein. Mikäli uutta kallista kirjastoautoa laitetaan ajamaan henkilö joka ei sitä hallitse ja ei tunne kaupungin liikenneoloja niin on myös hänen esimiehensä kyseenalaistettava. Vahinko voi sattua kenelle vaan mutta mitään hauskaa tässä ei ollut. Viikko sitten vaadittiin pikkulapsia korvaamaan palomiesten palkkaa kun töpeksivät tulitikkuleikkejä. Nyt tämä on hauskaa, ei todellakaan. Mitenkähän tuo ihminen selviytyy liukkaalla kelillä? Tämä julkisuuteen tulo oli bluffia hölmöilystä. Esimiesten tulee selvittää tämäkin keppihevonen. Lisäksi uudessa autossa ei mitään rulo-ovia tai hihnoja pitämässä kirjoja paikallaan. Aivan käsittämätöntä.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio