Marja-Kristiina VainelaPori

Tämän viikon sunnuntaina 11. kesäkuuta on oiva tilaisuus tutustua Reposaareen oikein auktorisoidun oppaan johdolla, sillä Opaskilta järjestää sinne retken. Kierroksen aikana tutustutaan esimerkiksi Porin seurakuntien leirikeskus Junnilaan ja Reposaaren kirkkoon sekä perehdytään saareen muutenkin.

Tänä viikonloppuna vietetään myös Reposaari-päiviä, joten retki sopii päivän teemaan mainiosti.

–Usein opastetuille retkille pääsee vain tietyn seurueen, kuten työporukan tai eläkeläisyhdistyksen mukana. Nyt tämä mahdollisuus avautuu kenelle tahansa, taustoittaa Elina Wallin, Opaskillan johtokunnan varapuheenjohtaja.

–Kun koulutettu opas kertoo asioita, monesta ennestään tutustakin paikasta saattaa kuulla aivan uusia puolia. Monesti tulee mieleen, että en ole tuollaista kuullutkaan, ja voiko tuo olla lainkaan tottakaan!

Elina Wallin itse valmistui viime keväänä Porissa auktorisoiduksi kaupunkioppaaksi noin 30 muun kanssa. Hän ei kuitenkaan itse vedä Räpsöön-retken opastusta, vaikka sille aikookin osallistua innokkaana kuunteluoppilaana.

–Mielenkiintoisia tarinoita Reposaaresta kertoo kokenut kaupunkiopas Hilkka Kotiranta. Opastus on suomeksi.

Retken hinta on 15 euroa, mutta Porin Opaskillan jäsenkortilla pääsee mukaan 12 eurolla.

–Retken hintaan kuuluvat pullakahvit Seijan tuvassa, ja ne tulevat sikäli tarpeen, että retki kestää 3–4 tuntia, Elina Wallin huomauttaa.

Lippuja myy Visit Pori Itäpuistossa. Lippua ostaessa pyydetään käteismaksu.

–Myymme toki pääsylippuja vielä bussilaiturillakin, jos autossa vain on vielä tilaa. Paikkansa varmistaakseen kannattaa kuitenkin toimia ajoissa ja ostaa liput ennakkoon.

Kierrokselle lähdetään Porin Linjojen uutukaisella bussilla kauppatorin laiturilta 8 kello 10.30.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio