Porilaine

Kuva tulvan saartamasta sähkölaitteistosta herätti huolta sosiaalisessa mediassa – Caruna: "muuntamo on sijoituslupansa mukaisessa paikassa"

Päivi Kuusisto
Kuva tulvan saartamasta sähkölaitteistosta herätti huolta sosiaalisessa mediassa – Caruna: "muuntamo on sijoituslupansa mukaisessa paikassa"

Noormarkunjoen kevättulva saartoi muuntamon Noormarkun keskustassa.

Tuuli HeerväPori

Ohikulkijan nappaama kuva tulvan saartamasta sähkölaitteistosta levisi äskettäin sosiaalisessa mediassa. Matonpesupaikan läheisyydessä Noormarkun keskustassa sijaitseva muuntamo oli jäänyt omaksi saarekseen kevättulvien nostettua jokiveden pintaa.

Onko tulvavedestä haittaa sähkönjakelulle tässä kohdin, Carunan varautumis- ja turvallisuuspäällikkö Jarmo Ström?

–Kyseinen muuntamo odottaa vielä käyttöön ottoa, eli ei siinä mielessä. Muutenkaan tuossa tilanteessa ei syntyisi haittaa. Veden korkeus on muuntamon sokkelin näkyvän osan puolivälissä ja saisi nousta vielä puolisen metriä ennen kuin ongelmia aiheutuisi. Tosin ongelmia tulisi jo aiemminkin, jos sinne pitäisi mennä tekemään kytkentöjä.

Entä aiheutuisiko kuvan kaltaisesta tilanteesta vaaraa yleisölle?

–Ei aiheutuisi. Mikäli vesi nousisi lisää, ottaisimme muuntamon kylmäksi. Tilannetta aina seurataan. Ja nopean nousun tapauksessa automaattiset suojalaitteet kytkevät muuntamosta sähköt pois kauempaa etänä, Jarmo Ström kertoo.

Kuvan ottaneen paikkakuntalaisen mukaan ei ole harvinaista, että vesi nousee kohteessa keväisin kuvan osoittamalle tasolle.

Onko muuntamolle valittu kenties väärä paikka, täytyykö se siirtää?

–Muuntamo on sijoituslupansa mukaisessa paikassa, ja sijoitusluvissa huomioidaan nykyään veden nousun riski. Asentajamme käyvät kuitenkin nyt tarkistamassa tilanteen ja tarvittaessa mietimme, pitääkö alustaa korottaa tai siirtää muuntamo toiseen paikkaan, Ström lupaa.


Kommentit (7)

  • Ketovasara

    Muuntamo voitaisiin siis laittaa kylmäksi mikäli vesi nousee korkealle. Tuo tarkoittanee samalla sitä että muuntamon piirissä olevat kiinteistöt laitetaan samalla kylmiksi, tuskinpa kiinteistöille on vaihtoehtoista sähkönsyöttöreittiä.

  • Ei insinööri

    Ole huoletta, nyt ei enää insinöörit anna sijoituslupia

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio