Kirjurinluodon valvontakameroista on suora yhteys pelastuslaitokseen

Kuvatilaus
Kirjurinluodon valvontakameroista on suora yhteys pelastuslaitokseen

Polsanluodon uusitut käytävät ovat helppokulkuiset, eikä vandaalien ole niin helppo tuhota niitä.

Marja-Kristiina VainelaPori

Valvontakameroiden asennus Kirjurinluodon alueella alkaa olla loppusuoralla. Kaapelointityöt alkavat olla valmiit ja kamerat saadaan kohta paikoilleen.

Kameroita tarvitaan jatkuvan ilkivallan takia. Piiripuutarhuri Esa Rouvali kertoo, että erityisesti suurten tapahtumien sekä koulujen alkamisen ja loppumisen aikaan alueella on usein ollut levotonta.

– Koulut ovat taas alkamassa, joten pahoin pelkään, että se merkitsee meillekin pariksi viikoksi lisätöitä. Toivottavasti kuitenkaan ei, Rouvali huokaisee.

Uusista valvontakameroista on suoraan yhteys pelastuslaitoksen monitoreihin. Uudet kamerat tuodaan esimerkiksi Arenalle, Lokki-lavalle, Pormestarinsillalle ja lasten liikennepuistoon. Ennestään kamera on ollut jo pitkään esimerkiksi uimarannan kahvion kupeessa.

Ilkivaltaa on ollut myös Kirjurin kupeessa olevan Polsanluodon alueella. Siellä muun muassa revittiin keväällä harjateräksestä valmistetuista käytävistä irti metallisia osia sillä seurauksella, että muutama kulkija loukkasi reitillä jalkansa.

Nyt tästä ongelmasta on päästy, sillä metallikäytävät päällystettiin kesäkuussa tukevalla puulaudoituksella. Nyt käytävät ovat sekä kauniimmat että turvallisemmat kulkea.

Harjateräksiset pohjat jätettiin kuitenkin paikoilleen laudoituksen alle.

– Uudet puukäytävät kestävät nyt paremmin esimerkiksi talvista jääsohjoa, kun metallirakenteet ovat niitä tukemassa, Esa Rouvali kertoo hyvillään.

– Uusituista käytävistä on muutenkin tullut myönteistä palautetta.

Kamera-asennusten lisäksi puistotoimen väkeä työllistää tulevina viikkoina myös Kirjurinluodon nurmikon huoltaminen. Lokki-lavan ympäristö tallautui Porisperen aikaan paikoin mutavelliksi, ja nyt sitä aluetta elvytellään.

– Toimme pahiten tallautuneiden paikkojen suojaksi viime lauantaiaamuna haketta, mutta kyllä siellä vielä tekemistä riittää, Esa Rouvali kertoo.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Harmi,kun joka paikkaan pitää asentaa kamerat huonosti käyttäytyvien nuorten takia. Tässä nähdään vapaan kasvatuksen tulos,kun vanhemmat eivät laita mukuloilleen rajoja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio