Porilaine

Kartoitimme lukijoiden unelmafirmojen kiinnostusta Poriin: Ikea ei ole tulossa, mutta mehubaari etsii tiloja

Verkkokyselyssämme lukijat toivoivat Poriin ainakin Ikeaa, Biltemaa, Bauhausia, Jungle Juice Baria ja Verkkokauppa.comia. Porilaine kysyi, onko firmoilla laajentumishaluja tänne päin.

TOMMI HEINO
Kartoitimme lukijoiden unelmafirmojen kiinnostusta Poriin: Ikea ei ole tulossa, mutta mehubaari etsii tiloja

Ikeaa ei kiinnosta.

Marja-Kristiina VainelaPori

Ikea

Mikä tää o?

Ruotsalainen huonekalumyymäläketju

Onks toivoo?

"Me Ikea Suomessa katsomme Suomea kokonaisuutena. Meillä on Suomessa viisi tavarataloa, nettikauppa, sekä Ikea-lähipiste Jyväskylässä. Lisäksi olemme ostaneet tontin Lappeenrannasta. Tällä hetkellä keskitymme ensisijaisesti Lappeenrantaan ja suur-Helsingin alueeseen. Poria lähimmät tavaratalot löytyvät Tampereelta ja Raisiosta. Lähivuosina Pori ei ole meille ajankohtainen."

Ossi Ahola
Bauhaus vastasi pitkästi.

Bauhaus vastasi pitkästi.

Bauhaus

Mikä tää o?

Rakentamiseen erikoistunut saksalainen tavarataloketju

Onks toivoo?

"Bauhausilla on tällä hetkellä Suomessa viisi isoa tavarataloa, joista kaksi on pääkaupunkiseudulla ja muut kolme sijaitsevat Raisiossa Turun kupeessa, Pirkkalassa Tampereen vieressä sekä Oulussa. Valikoimamme edellyttää isoa myyntipinta-alaa ja samalla tällainen iso kokonaisuus työllistää suuren määrän kaupan alan ammattilaisia, keskimäärin sata työntekijää per tavaratalo. Jotta yhtälö toimii taloudellisesti, tarvitsemme tavaratalomme vaikutusalueelle riittävän suuren asukasmäärän. Tällä hetkellä keskitymme uusien hankkeiden osalta pääkaupunkiseutuun, mutta tarkastelemme myös muutamia muita Suomen suurimpiin kuuluvia kaupunkeja. Pori ei lukijoidenne harmiksi ainakaan toistaiseksi ole tarkemmassa tarkastelussa. Porilaisia palvelee tällä hetkellä reilun 100 kilometrin päässä sekä Tampereen että Turun tavaratalomme. Lisäämme jatkuvasti myös verkkokauppamme tuotevalikoimaa."

Biltema
Biltema on salamyhkäinen.

Biltema on salamyhkäinen.

Biltema

Mikä tää o?

Ruotsalainen tavarataloketju, joka myy työkaluja, rakennus- ja tarvikkeita sekä vapaa-ajan tavaroita

Onks toivoo?

"Todella mukavaa kuulla, että Poriin kaivattaisiin Biltemaa. Yrityksemme tulevaisuuden laajentumissuunnitelmat ovat kuitenkin asioita, joita emme voi kommentoida millään tavalla."

Verkkokauppa.com pysyttelee Poria isommissa kaupungeissa.

Verkkokauppa.com pysyttelee Poria isommissa kaupungeissa.

Verkkokauppa.com

Mikä tää o?

Tietotekniikan, viihde-elektroniikan ja kodinkoneiden vähittäismyyjä

Onks toivoo?

"Olemme ilmoittaneet tutkivamme mahdollisuuksia avata Verkkokauppa.comin myymälä Turkuun, sekä toinen pääkaupunkiseudulle. Valitettavasti emme ole tällä hetkellä tutkimassa mahdollisuuksia avata myymälää Poriin."

Antti Mannermaa
Jungle Juice Bar etsii paraikaa tiloja Porista.

Jungle Juice Bar etsii paraikaa tiloja Porista.

Jungle Juice Bar

Mikä tää o?

Suomalainen mehu- ja smoothiebaariketju

Onks toivoo?

"Mahtava kuulla että meitä kaivataan sinne! Tulemme ilman muuta Poriin heti kun löydämme meille sopivan paikan. Meillä on suhteellisen tiukat "kriteerit" joten välillä paikkojen löytämiseen menee yllättävän kauan. Pori on ollut meidän listalla jo useita vuosia, se on siis ilman muuta kiinnostava!"


Kommentit (9)

  • Nimetön

    Ikeassa on parkkipaikkoja, joten ei sovi poriin. Sama ongelma taitaa olla myös noilla muilla mehubaaria lukuunottamatta. Poriin ei parkkipaikkoja saa rakentaa, eli ei ole nuo kaupat tänne tulossa.

  • Nimetön

    ”Pihit porilaiset eivät erikoispalveluja lähelleen saa, kun eivät ole niistä valmiita maksamaan. Jos epämukavan bussimatkan saa 2e halvemmalla, sillä mennään. Ei väliä vaikka matka kestää pari tuntia enemmän.”

    -Puhu toki omasta puolesatasi Touko hyvä. Esitän kyllä tästä eriävän mielipiteen, sillä itse olen pannut merkille että ihmiset pääsääntöisesti ovat jo palvelusta valmiita maksamaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio