Jazzkadulla ja konserttialueella syödään ruokia monesta eri kulttuurista

Jazzkadulla ja konserttialueella nähdään tänäkin vuonna tuttuja toimijoita, mutta myös uutuuksia kuten eri kulttuurien makuja tarjoavia ruokarekkoja.

Petri Anttila
Jazzkadulla ja konserttialueella syödään ruokia monesta eri kulttuurista

Kuva: Petri Anttila

Annika KangasmaaPori

Pori Jazzit ovat vuodesta toiseen olleet festivaalivieraiden suosiossa musiikin lisäksi myös ruokapuolella.

Tänä vuonna ruokapuolen uutuuksina Jazzkadulle saapuu erilaisia ruokarekkoja, jotka tarjoavat eri kulttuurien makuja muun muassa Brasiliasta, Lähi-idästä ja Thaimaasta.

–Tällaisia ruokarekkoja on ollut maailmalla jo ennenkin, mutta Porissa niitä ei ole vielä niin paljon nähty, Pori Jazzin myyntijohtaja Marjo Boelius sanoo.

–Totta kai Jazzkadulla nähdään myös tuttuja toimijoita ja makuja, kuten porilaisen Cafe Solon Camionette, muikkuja, metrilakua sekä fudgea, hän muistuttaa.

Jazzkadun ruokakortteli löytyy jälleen kadun keskiöstä, Cafe Jazzin ympäriltä. Ruokapaikkoja on kuitenkin myös ripoteltu Etelärantaan sinne tänne.

Siinä missä ruokaa saa ympäri Jazzkatua, niin tuotemyyntiä on keskitetty alueella Keski-Porin kirkon päätyyn. Myös Jazz Shop on siirtynyt tutulta paikalta yhden korttelin lähemmäs Lähitapiola-lavaa.

–Kadulta löytyy jo muutamana vuonna mukana ollut vapaapudotustorni, jonka korkein hyppytorni on tällä kertaa jopa yhdeksän metriä korkea. Lisäksi hyppyjä voi tehdä kolmesta, neljästä tai kuudesta metristä, Boelius kertoo.

Jazztunnelmasta pitää huolen taidemuseota vastapäätä olevan Lähitapiola-lavan esiintyjät, joiden musiikista voi tuttuun tapaan nauttia ilmaiseksi koko Jazzien ajan.

Kirjurinluoto Arenan konserttialueen puolella ruokien paikallisuudesta pitää huolen festivaalien pääviikonlopun aikana porilaiset Merry Monk ja ensimmäistä kertaa Jazz-tunnelmaan virittäytyvä Turo´s Heavy Kebab.

–Maailman makuja Arenalta löytyy Japanista, Koreasta, Thaimaasta, Lähi-idästä, Pohjois-Afrikasta ja Italiasta, Boelius luettelee.

Myyntijohtajan mukaan festivaalien tarjoama ruokapuoli on kokoajan vain suuremmassa roolissa.

–Alkoholilain tulkintatavan muuttaminen ja siten omien alkoholijuomien kieltäminen Jazzeilta on vähentänyt selkeästi myös omien eväiden tuovien määrää. Tällöin laadukkaan ruoan tarjoaminen on meille entistä tärkeämpää, Boelius pohtii.

Koko perheen voimin Jazzeille kannattaa suunnata eritoten alkuviikosta, kun Pori Jazz Kids jalkautuu ensin maanantaina ja tiistaina Jazzkadulle sekä keskiviikkona Lokkilavalle.

Jazzkadun Lähitapiola-lavalla nähdään maanantaina muun muassa Rytmitoukka bändi ja Palmgren konservatorion Young Talent Showcase, jossa konservatorion nuoret lahjakkuudet pääsevät näyttämään taitojaan yleisölle.

Keskiviikkona Lokkilavalle nousee lapsia ja aikuisia viihdyttämään Sointi Jazz Orchestra.

Pori Jazz Kids Festival on kaikille ilmainen.


Kommentit (1)

  • Arska

    Kuullaanko musikkia enää lainkaan markkinameininkien lisäksi?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio