Porilaine

Jättikahvila tulee Puuvillaan, palkkaa 20 henkeä

Kaikista työntekijöistä koulutetaan baristoja.

KIMMO HAAPALA/KL
Jättikahvila tulee Puuvillaan, palkkaa 20 henkeä

Tällaiselta näyttää Espresso House Kampin kauppakeskuksessa Helsingissä. Poriin on tulossa tätä rouheampi versio.

Marja-Kristiina VainelaPori

Kansainvälinen kahvilaketju Espresso House avaa ison kahvilan Puuvillan kauppakeskukseen loppusyksystä. Avajaiset ovat 15. marraskuuta.

Kauppakeskuksen katutasoon tulevaan kahvilan koko on noin 300 neliömetriä, ja sinne mahtuu 140 asiakaspaikkaa.

–Meillä on jo ennestään Suomessa 32 kahvilaa. Tästä Porin-kahvilasta tulee yksi isoimmista, kertoo toimitusjohtaja Anssi Thureson.

Hän kertoo ihastuneensa kovasti Puuvillan miljööseen.

–Sinne sopii todella hyvin meidän uusi konseptimme, joka yhdistää sisustuksessa industrial-henkisesti rouheita ja pehmeitä materiaaleja! Thureson hehkuttaa.

Espresso House keskittyy valikoimissaan erityisesti erikoiskahveihin. Sopimusviljelijöiltä ostetut kahvipavut paahdetaan kahvilaketjun omassa paahtimossa.

–Kaikki työntekijämme ovat baristoja. Ison osan heistä koulutamme itse, Thureson mainitsee.

Porin-kahvilan työntekijöiden rekrytointi on jo osittain käynnissä. Ensiksi ketju valitsee Poriin esimiehen ja sitten hieman myöhemmin muut tarvittavat työntekijät. Työvoimaa tarvitaan yhteensä 20 henkeä.

Kahvin lisäksi myynnissä on myös esimerkiksi ketjun oman leipomon leivonnaisia sekä salaatteja.

–Vegaanituotteiden ja erityisruokavalioihin liittyvien tuotteiden kysyntä on noussut viime aikoina niin paljon, että satsaamme niiden tarjontaan, Thureson lupaa.

Anssi Thureson kertoo havainneensa kahvinjuonnissa samanlaista tendenssiä kuin viini- ja olutharrastuksessa. Aivan kuten viime aikoina markkinoille on tupsahdellut kiinnostavia pienpanimo-oluita, samoin myös erilaiset kahvilaadut ovat alkaneet kiinnostaa kuluttajia entistä enemmän.

–Kannattaa välillä kokeilla jotain muutakin kuin ihan vain sitä kaikkien tutuinta suodatinkahvia, Thureson kannustaa.


Kommentit (33)

  • Nimetön

    Ihanaa!Tätä olen osoittanutkin.Viihtyisää ympäristöä,vaikka suuria sisustuskasveja,hillittyä jazzahtavaa musiikkia taustalle,just noita erikoiskahveja ja ihania salaatteja.Ja ennenkaikkea hyvää ja ystävällistä palvelua.Nykyisellään palvelun laadussa on toivomisen varaa.Työntekijöiden rekrytoinnissa kannattaa olla tosi tarkkana.Tervetuloa arvokkaaseen Puuvillan ympäristöön😊❤

  • Nimetön

    Aivan mahtavaa! Nykyinen tarjonta todella olematonta. Toivottavasti Puuvillan muiden kahviloiden tilalle tulee jotain muuta parempaa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio