Porilaine

Itä-Porin komea Itätuuli nousi jo harjakorkeuteen

Viereen tulevan liikuntapaikan alta pitää purkaa pois liikekeskus.

Joonas Salli
Itä-Porin komea Itätuuli nousi jo harjakorkeuteen

Rakennus on jo hyvin hahmossaan, vaikka se otetaan kunnolla käyttöön vasta ensi vuoden syksynä.

Marja-Kristiina VainelaPori

Itä-Poriin rakennettava oppimis- ja liikuntakeskus Itätuuli alkaa ulkoapäin jo näyttää varsin valmiilta. Rakennustyöt ovatkin edenneet hyvässä vauhdissa, ja rakennuksessa vietettiin harjakaisia viime viikon torstaina.

Rakennuttajainsinööri Rauno Isomäki Porin YH-Asunnot Oy:stä kertoo, että tarkoitus on, että Suvivirsi raikaa jo ensi keväänä Itätuulen kouluosassa. Sinne on tulossa sekä reilun 400 oppilaan yhtenäiskoulu että 100 oppilaan erityiskoulu.

–Varsinaisesti rakennus otetaan käyttöön vasta koulujen alkaessa kesäloman jälkeen ensi elokuussa, Isomäki kertoo aikatauluista.

Samaan aikaan käyttöön saadaan myös Itätuulen muut tilat. Sinne on tulossa suuri sisäliikuntahalli, sivukirjasto ja alueen asukkaiden käyttöön tarkoitettu yhteisötila.

–Sisäliikuntahallista on tulossa niin iso, että sinne mahtuu esimerkiksi täysimittainen salibandykenttä. Siellä on siis mahdollista järjestää isojakin turnauksia. Halliin rakennetaan myös yli 300 hengen katsomo.

Vaikka Itätuuli näyttää varsin valmiilta jo ulospäin, pihamaalla on vielä paljon tekemistä. Sinne tulee iso lähiliikunta-alue, jonka alta tosin pitää ensiksi purkaa vanha Sampolan liikekeskus ja koulu.

Lähiliikunta-alueelle tulee hiekkatekonurmikenttä, jolla voi pelata esimerkiksi jalka- ja pesäpalloa. Liikunta-alueen viimeistelytöihin päästään vasta sitten, kun viereinen Itätuulen rakennus saadaan valmiiksi.

Ulkokenttä saadaan timmiin kuntoon ensi vuoden loppupuolella.

Rauno Isomäki on ollut viime aikoina julkisuudessa puhumassa terveen sisäilman puolesta. Millä varmistetaan, ettei Itätuulikin ole homeessa muutaman vuoden kuluttua?

–Aiheellinen huomio! Itätuulen rakentamisessa on kosteudenhallintaan kiinnitetty erityistä huomiota, ja rakennuksesta tulee betonirunkoinen. Sellaisissa rakennuksissa ei yleensä ole niin paljon kosteusongelmia kuin puurunkoisissa.

–Lisäksi kaikki rakentamisessa mukana olevat firmat ovat paikallisia. Uskoisin, että se on laadun tae, Isomäki pohdiskelee.

Tänään torstaina 13. syyskuuta julkaistussa Porilaine-lehdessä väitettiin virheellisesti, että Sampolan liikekeskuksessa oleva kauppa olisi jo lopettanut toimintansa. Se kuitenkin toimii edelleen.

Itätuuli

Sampolaan Kalskeentielle rakennettava suuri oppimis- ja liikuntakeskus, johon tulee kaksi koulua ja runsaasti liikuntamahdollisuuksia.

Keskuksen viereen rakennettava lähiliikunta-alue on tarkoitettu kaikille alueen asukkaille.

Porilaine-lehti oli keväällä mukana järjestämässä kilpailua, jossa valittiin lukijoiden ehdotusten pohjalta oppimis- ja liikuntakeskuksen nimi.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Räystäät olisivat erittäin tarpeen. Miksi arkkitehtien annetaan edelleen tehdä ongelmallisia rakenteita.

  • Nimetön

    Komea betonilaatikko, istuu hyvin Poriin. Toivottavasti betonit on kuivuneet ettei homehdu ennen käyttöönottoa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio