Porilaine

Intialaisen Abhijeetin upeasta Pori-videosta tuli some-hitti – käytti projektiin puolitoista vuotta

Kuvakaappaus videosta
Intialaisen Abhijeetin upeasta Pori-videosta tuli some-hitti – käytti projektiin puolitoista vuotta

Uuden kotikaupungin hiljaisuus teki vaikutuksen Intiasta kotoisin olevaan Abhijeet Sawantiin.

Marja-Kristiina VainelaPori

Porilaisia ja ulkopaikkakuntalaisiakin on ihastuttanut sosiaalisessa mediassa upea video Porista, jossa karhukaupunki näyttäytyy todella upeana jylhän musiikin saattelemana.

Videon on tehnyt syntyjään intialainen, mutta Porissa jo kolme ja puoli vuotta asunut Abhijeet Sawant. Tavoitimme miehen sähköpostitse kotiseudultaan Intiasta, jossa hän on tällä erää vielä toista viikkoa.

Miksi tulit tehneeksi videon?

–En ollut ennen Poriin tuloani asunut koskaan missään itselleni uudessa kaupungissa. Koska olen kotoisin maasta, jonka asukasluku on yli miljardin, muutos oli minulle merkittävä. Tottuminen uuteen paikkaan otti aikansa. Halusin kuvata tätä muutosta ja mielenmaailmaa lyhytelokuvan kautta.

–Esimerkiksi videon alussa suurin osa otoksista kuvaa aurinkoa, tähtiä ja kuuta. Ne ovat ainoat seuralaiseni, jotka olen ottanut mukaani kotoa Intiasta. Sitten kun Pori alkoi tuntua tutulta, aloin tavata uusia ystäviä ja kokea uusia asioita. Pidän silti samalla yhteyttä myös niihin, jotka ovat olleet mukanani aina.

–Projekti varsinaisesti alkoi huhti-toukokuussa 2016, kun olin kuvaamassa hyperlapse-kokeiluja. Ystäväni sekä työkaverini Jerry Nybäck ehdotti videon taustalla olevan musiikin käyttämistä.

–Videon teko oli pitkä prosessi. Työskentelen täysipäiväisesti animaattorina Nopia Oy:llä, joten pystyin keskittymään tähän projektiin vain vapaa-ajallani. Kuvaaminen ja editointi kestivät noin puolitoista vuotta. Projekti eteni välillä hitaammin ja välillä rivakammin.

Missä kaikkialla kuvasit?

–Suurin osa tähtitaivaan kuvauksista tehtiin Mäntyluodossa. Revontulet kuvattiin lähellä Presidentinpuistokatua. Muita paikkoja olivat muun muassa kaupungintalon ympäristö, kauppatori, Kirjurinluoto ja Bar Kino.

–Videot kuvattiin sarjana kuvia, jotka myöhemmin yhdistettiin yhdeksi videoklipiksi. Kuvien ottamisen aikana kameraa siirrettiin jalustalla. Kuvia otetaan joko sekuntien tai minuuttien välein.

Mitkä ovat lempipaikkojasi Porissa?

–Pidän paikoista, joissa on vähemmän valosaastetta. Siksi Mäntyluoto ja Kirjurinluoto ovat mieluisimmat. Koska pidän myös virtaavan veden äänestä, vietän usein aikaani istumalla joen äärellä. Kuvasin erittäin paljon näillä lempipaikoillani.

–Kiertelen vapaa-ajallani muutenkin kuvaamassa, pelaan sulkapalloa ja vietän aikaa kavereiden kanssa.

A Hyperlapse experience "Pori : A city called home" from Abhijeet Sawant on Vimeo.


Kommentit (22)

  • Paljasjalkainen Porilainen

    Upea video !! Mu Pori o kaunis.

  • Nimetön

    Aivan loistava.yllätyin positiivisesti.Kiitos 😍

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio