Porilaine

Hyvä turisti, näillä vinkeillä pärjäät small talkissa Porin kantaväestön kanssa!

Hyvä turisti, näillä vinkeillä pärjäät small talkissa Porin kantaväestön kanssa!
Altti Papinsaari

Hyvä turisti, tervetuloa Poriin. Jos tarve small talkiin kantaväestön kanssa syntyy, tässä tärppejä, joilla voi päteä, hämmentää ja avata keskustelua. Selvitä ensin, mihin kohderyhmään alkuasukas kuuluu ja anna palaa.

Sitaateissa avausrepliikki, perässä taustoittava ja selventävä asiayhteys.

Kompakysymys kaupungin henkilöstöön kuuluvalle: "Mikäs tilanne teillä on tämän Homo Ludensin kanssa?"

- Homo Ludens ei tarkoita keppihevostelulla kunnostautunutta porilaista esimiestä, vaan leikkivää ihmistä.

Dingon paluusta kohkaavalle:  "Sinä ja minä -biisi pitäisi sanoittaa uudelleen muotoon `Sinä ja minä liikenneympyröissä´. Montakos niitä olikaan?"

- Porissa on 41 liikenneympyrää.

Kirjallisuudesta tai sosiaalipolitikasta kiinnostuneille: "Porilaista päihdeongelmaa ei selvästikään ole liioiteltu, kun kirjatkin pitää julkaista selkomuodossa."

- Maan johtava selkokirjailija Pertti Rajala on julkaissut kymmeniä teoksia yksinkertaistetussa muodossa.

Maahanmuuttokriittisille pyöräilijöille: "Käviksellä noudatetaan täysin paikallisia kaistapää-sääntöjä. Siis liikutaan ilman kaistoja. Ja miten on, liittyykö kävelykadulle kuulumaton keskiraskas ajoneuvoliikenne juuri suojelupoliisin kohottamiin uhka-arvioihin?"

- Kävis - porilaisen työsuunnittelun ja -koordinoinnin alati auki revittävä, elävä ulkoilmainstallaatio jo neljänkymmenen vuoden ajan.

Ay-väelle ja penkkiurheilijoille: "Kyllä on urallaan nousujohteinen Luukkonen palkkansa ansainnut."

- Pikkuleijonille kultaa torjunut maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen siirtyy ensi kaudeksi taalajäille rapakon taakse.

Tosi-tv:stä ja leivonnasta kiinnostuneille: "Kumpi voittaa, pellillinen Masaliisaa vai gladiaattorisuojattu Ritaki?"

- Mokkapalojen nimi on Porissa Masaliisa. Ritaki Oy:n yrittäjät Rita ja Aki ovat tv:stä tuttuja voimapatteja.

Vaippaikäisten lasten vanhemmille ja vanhusten omaisille: "Millaisia vaippoja Porin poliisit käyttävät tiukan paikan tullen?"

- Poliisi lahtasi kesäkuussa Kirvatsin uimarannalla hirven MP5-konepistoolilla. Hirvestyksessä ei saa käyttää kokovaippaista luotia.

Halla-aholaisille ja persuista eronneille sinitulkuille: "Keiden nimistä muodostuvat anagrammit `harhailua urasta´ ja `erona linja´?"

- Laura Huhtasaari / Ari Jalonen

Keskustassa asuvalta voi aina kysyä: "Oletpa kalpea; onko loma pitämättä, vai asutko tornitalon varjossa?" ja meriporilaiselta: "Ottaako Kalloon?"

Turhia murreilmauksia on syytä välttää, joten jätä ekstiät ja tuanoit väliin. Selvin päin porilainen on säyseä ja jopa hiukan hidas, joten riski saada turpaan on lähes minimaalinen. Vielä provosoituessaankin porilaisen kommentti "Menny vittuu", on kaikella ystävyydellä lausuttu.

Antoisia keskusteluja.


Kommentit (4)

  • Nimetön

    Pori on hieno kaupunki ja ihmiset ystävällisiä ja huumori on kohdillaan.

  • Porin kahko

    Ei porilaisten kanssa voi pärjätä. Heitä pitää ymmärtää. He ovat tavallaan syyntakeettomia ja uhreja.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio