Porilaine

Etelärannan hiljainen kaljakioski muuttuu jäätelöterassiksi - Klubin Jätskipysäkki on auki läpi kesän

Kimmo Lehto
Etelärannan hiljainen kaljakioski muuttuu jäätelöterassiksi - Klubin Jätskipysäkki on auki läpi kesän

Klubin Jätskipysäkille oli keskiviikkoaamupäivään mennessä asennettu jo kyltit, mutta muuten paikka oli vielä talviunilla.

Kimmo LehtoPori

Etelärannassa vuosikausia pääasiassa tyhjillään nököttänyt pikkuterassi saa tänä kesänä uutta eloa, kun vanha Karhupysäkki muutetaan Klubin Jätskipysäkiksi. Muutoksen myötä tarjonnan pääpaino siirtyy oluesta jäätelöön.

–Klubilla on ollut terassi rannassa jo ammoisista ajoista lähtien mutta viime vuodet se on ollut auki lähinnä vain jazzviikolla. Porilaisen Jätskibaari Vohvelin väki otti meihin yhteyttä ja me innostuimme heidän ideastaan kokeilla läpi kesän auki olevaa jäätelöterassia, taustoittaa Porin Suomalainen Klubi - Svenska Klubbenin ravintolapäällikkö Elina Nurmoranta.

–Jäätelötuotteet tulevat siis Vohvelilta, minkä lisäksi pysäkillä on tarjolla kahvila ja virvokkeita, kuten olutta ja kuohuviiniä. Terassi kun on edelleen anniskelualue, hän jatkaa.

Jätskipysäkin avajaisia vietetään tulevana lauantaina, ja jatkossa sen tarkoitus olla avoinna joka kesäviikko maanantaista lauantaihin aamupäivästä iltakuuteen. Huonolla säällä pysäkki on tosin suljettuna. Toisaalta esimerkiksi tapahtumien aikaan se voi olla auki pidempäänkin.

–Pysäkin sijainti on erittäin hyvä, mutta lämpimiä säitä tässä toivotaan, jotta paikka houkuttelisi ihmisiä. Haluamme nyt joka tapauksessa antaa terassille mahdollisuuden. Jos asiat menevät hyvin, voi Klubin Jätskipysäkki olla Etelärannassa myös tulevina vuosina, Nurmoranta pohtii.

Jätskibaari Vohvelin Katja Männistökin toteaa, että Klubin Jätskipysäkissä on kyse eräänlaisesta pilotista ja kokeilusta. Kokeilun onnistuminen taas riippuu vahvasti säistä.

–Pysäkki on vielä enemmän säiden armoilla kuin Jätskibaari Vohvelin terassi Liisankadulla. Onneksi ainakin avajaisviikonlopuksi on luvattu lämmintä säätä.


Kommentit (10)

  • Kaisa

    Niin, hinnan voi mieltää kalliiksi, mutta on hyvä muistaa, että kyseiset jäätelöt tukevat porilaista yrittäjyyttä ja ne tehdään Porissa pientuotantona. Samoin ”kokemuksesta” on joskus kiva maksaa pieni ekstra. Mielelläni maksan jäätelön nautinnosta, saan ystävällistä palvelua ja istahtaa hetkeksi muualle kuin kotisohvalle herkuttelemaan. Samalla mielikin lepää vähän eri tavalla, kuin kotona telkkaria katsoessa.

  • Nimetön

    Kiva juttu, että juuri tähän paikkaan aukeaa jätskipysäkki. Aukioloajat eivät kyllä palvele, (luulisin) enemmistöä! Kyllä pitäisi olla iltaisin auki n. klo 21.00 asti ja mielellään vaikka maanantait kiinni ja sunnuntaisin auki! Tästä paikasta olisi hieno katsella auringonlaskua jätskiä syöden tai muita virvokkeita nauttien, mikäli hinnat on kohdallaan!

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös