Esikoistaan odottava yrittäjäpariskunta luopuu Cafe Jazzista ja laajentaa ravintolaansa Airion kulmassa: "Päätöksen sinetöi lapsen tulo"

Hanna Laasanen
Esikoistaan odottava yrittäjäpariskunta luopuu Cafe Jazzista ja laajentaa ravintolaansa Airion kulmassa: "Päätöksen sinetöi lapsen tulo"

Vuosi sitten Anette Kangasniemi ja Antti Jalonen olivat remonttihommissa, ja nyt taas. Ravintola Torget laajenee Airion kulmassa.

Marja-Kristiina VainelaPori

Porin ruokaravintolamaailman tehokaksikko Anette Kangasniemi ja Antti Jalonen ovat taas panneet tuulemaan. He ovat laajentamassa Airion kulmassa sijaitsevaa Ravintola Torget -ruokaravintolaansa.

Kangasniemi ja Jalonen ovat vuoranneet ravintolansa viereisen liikehuoneiston, jossa aiemmin toimi hammaslääkäri.

–Nämä kaksi liikehuoneistoa ovat ilmeisesti olleet jo joskus takavuosina yhtenäistä tilaa, joten siinä mielessä tämä remontti on helppo. Muunnamme uuden tilan nyt samantyyliseksi kuin mitä "vanha" tilamme on, kertoo Anette Kangasniemi.

Remonttia on tehty sen verran rivakasti, että valmista on jo parin viikon sisällä. Remontin myötä 25-paikkainen ravintoa kasvaa 50-paikkaiseksi.

Myös Torgetin toimintakonsepti on hieman muuttumassa. Se on jatkossakin auki keskiviikosta lauantaihin, mutta aukioloajat lavenevat. Ravintola aukeaa kello 11 ja tarjoaa arkisin lounasta, kuten aiemminkin. Se on kuitenkin iltaisin auki pitempään, aina kello 22–23 asti.

–Muokkaamme myös ruokalistaamme. Tarjontamme on edelleen suomalaista ruokaa ranskalaisella twistillä, mutta aiomme jatkossa vaihtaa menumme entistä tiiviimpään tahtiin. Tähän asti sama menu on ollut yleensä voimassa kolme kuukautta, jatkossa ehkä vain kuukauden, Anette Kangasniemi mainitsee.

Syynä tähän on muun muassa se, että suomessa sesonkituotteiden saatavuus on välillä kehnoa.

–On vaikea pitää menussa kolmen kuukauden ajan esimerkiksi kantarellikeittoa, jos kantarellin sesonki on vain kuukauden mittainen, Kangasniemi havainnollistaa.

Ravintola aikoo ottaa listalleen myös entistä enemmän "pikkuruokia", joista saa kevyen kyytipojan viinilasilliselle.

–Haluamme kehittää ravintolaamme rennompaan suuntaan. Sellaiseksi, että tänne voisi pistäytyä vain lasilliselle ilman sellaista tunnetta, että nyt pitää syödä pitkän kaavan mukaan.

Kuuluu Anette Kangasniemelle ja Antti Jaloselle muitakin isoja uutisia: perheeseen odotetaan esikoista, jonka on määrä syntyä alkuvuodesta.

–Ravintolassamme on hieno tilanne, sillä meillä on nyt erityisen innostunut henkilökunta. Voin hyvillä mielin vetäytyä hetkeksi sivuun äitiyslomalle, sillä henkilökunta on kyvykäs ja halukas ottamaan lisää vastuuta, Kangasniemi sanoo tyytyväisenä.

Lapsen odotus ja tulo vaikuttaa myös osaltaan siihen, että Kangasniemi ja Jalonen luopuivat kuluneen kesän jälkeen Etelärannassa sijaitsevan Cafe Jazzin pidosta. Vuokrasopimus loppui syyskuussa.

–Cafe Jazz tuli nähtyä ja koettua. Päätöksen jatkosta sinetöi lapsen tulo.

Cafe Jazzin kiinteistön omistaa Porin kaupunki, mutta kiinteistö on vuokrattu Pori Jazz -organisaatiolle.

ToimitusjohtajaJanne Nieminen Pori Jazzista kertoo, että uutta ravintoloitsijaa Cafe Jazziin ei ole vielä ehditty hakea. Sellainen on silti suunnitelmissa, sillä Cafe Jazzin toimintaa on Niemisen mukaan järkevintä hoitaa yrittäjävetoisesti.

Cafe Jazzin pyörittämisessä on omat haasteensa, sillä sen sesonki on varsin lyhyt, kolme kuukautta vuodesta. Yrittäjiltä ei esimerkiksi voi periä niin isoa vuokraa, että se kattaisi isojen remonttien kulut.

–Teimme kuitenkin viime talvena rakennukseen kunnon keittiöremontin ja kaupunki veti sinne uudet viemäröinnit. Myös edellinen yrittäjäpariskunta remontoi hieman sisätiloja niin, että siellä on nyt valoisamman näköistä.

Nieminen toivoo lisäeloa Porin Etelärantaan. Yksi ravintola ja ravintolalaiva ovat vähänlaisesti.

–Olisihan se hienoa, että Etelärannassa olisi yhtä vilkasta kuin esimerkiksi Turussa Aurajoen rannassa.


Kommentit (14)

  • Nimetön

    Sulkekaa nyt jo koko etelärannan tie jotta sitä voisi ruveta kehittämään kiva istua terassilla kun kuorma autot ajaa 2m päästä ohi

  • Asiakas

    Cafe Jazz on hieno paikka. Jatsien aikaan siellä on ainutlaatuinen tunnelma ja terassille paistaa ilta-aurinko hyvin myös silloin kun muut terassit ovat jo varjossa.

    Mutta viime kesänä ruokalista oli supistunut, ei oikein voinut syödä pitkän kaavan mukaan niin kuin aikaisempina vuosina. Ja elokuussa aurinko paistoi lämpimästi Cafe Jazzin terassille klo 21 maanantaina (kerran näinkin päin, vaikka kesä oli surkea), mutta paikka oli kiinni… Mitä pitäisi tehdä, jotta terassit olisivat joustavasti auki sään mukaan, onko vika säädöksissä vai yrittäjissä vai henkilökunnassa?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio