Marja-Kristiina VainelaPori

Nyt on hyvä tilaisuus räväyttää oikein kunnolla. Porilainen pitkän linjan punkkari Mikki Borgersen esiintyy lauantaina Porispere-festivaaleilla Appendix-yhtyeensä kanssa Pori Big Bandin kanssa. Kahden eri orkesterin yhteisnimi on Bigpendix, ja luvassa on kuulemma esitys, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Päräyttävä keikan kunniaksi Mikki Borgersen on hankkinut myös uuden frisyyrin. Idean äitinä on porilainen kampaaja Marika Kuusisto, joka asuu Borgersenin naapurissa.

Kampauksen ajatus oli tuoda irokeesikampaus 2000-luvulle. Se tehtiin liukuvärjäämällä.

– Ehdotin Mikille ensiksi sinisen, mustan ja hopean värisiä hiuksia, mutta Mikki kieltäytyi, koska se kuulemma kuulosti Sanni-tukalta, Kuusisto naureskelee.

Mikki Borgersen kertoo, ettei hänellä ole kunnon irokeesikampausta ole koskaan ollutkaan.

– Edellisen kerran ammattilainen värjäsi ja leikkasi hiukseni noin 35 vuotta sitten, hän muistelee.

– Kävin silloin ammattikoulussa kampaajalla. Opettaja käsitteli hiukseni tuoreiden Lontoon-oppien mukaisesti ja oppilaat hämmästelivät vieressä. Sen jälkeen olenkin itse parturoinut itseni.

Kuusiston ja Borgersenin kampaussessio oli maanantai-iltana ja siihen kului aikaa pari tuntia.

– Ensiksi hiukset värjättiin vaaleiksi. Mikki mieltyi tähän välitulokseen ja meinasi jopa, että hiukset olisi voinut jättää sellaisiksi, Kuusisto huomauttaa.

Tähän ei kampaaja kuitenkaan suostunut, vaan värjäystä jatkettiin mustalla ja punaisella.

Musta-punainen lopputulos tuntui kovasti miellyttävän Borgersenia.

– Alun perin idea oli, että kaikkien Appendixin jäsenten hiukset olisi laitettu Porispere-keikan kunniaksi. Meillä on kuitenkin yhtyeessä niin paljon kaljupäitä ja lyhyttukkaisia, että loppujen lopuksi vain minä päädyin kampaajan penkille.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio