Porilaine

Cafe Solon uusi sijainti on edelleen mysteeri: "Alkuperäiseen paikkaan emme ainakaan palaa"

Hanna Laasanen
Cafe Solon uusi sijainti on edelleen mysteeri: "Alkuperäiseen paikkaan emme ainakaan palaa"

Cafe Solo muutti nykyisiin Eetunaukion kulmalla sijaitseviin tiloihinsa tämän vuoden toukokuussa.

Marja-Kristiina VainelaPori

Porilaisen kahvilan Cafe Solon lopullisen sijaintipaikan kohtalo kaupungin keskustassa on edelleen auki.

Cafe Sololla on Porissa kaksi kahvilaa, joista toinen sijaitsee Puuvillan alueella. Keskustan kahvila sijaitsi puolestaan alun perin Itäpuistossa Omena-hotellin naapurissa, hallitaloon kuuluvassa kiinteistössä. Hotelli kuitenkin paloi pari vuotta sitten ja Cafe Solo kärsi samassa yhteydessä noki- ja vesivahinkoja.

Kyseinen kahvila muutti tämän vuoden keväänä Eetunaukion kulmaan tiloihin, jossa on aiemmin sijainnut muun muassa Casa Ratsula. Kyseinen liiketila on edelleen Ratsulan omistuksessa.

Yrittäjä Teijo Villa kertoo, että Cafe Sololla on nykyisissä tiloissaan keskustassa vuokrasopimus voimassa tämän kuun loppuun asti.

–Olen lähettänyt kaupungin rakennusvalvontaan anomuksen, että voisimme jatkaa näissä tiloissa toimintaamme kuluvan vuoden loppuun asti.

Cafe Solo on nytkin Casa Ratsulan tiloissa poikkeusluvalla, sillä kyseistä paikkaa ei ole alun perin tarkoitettu kahvila- tai ravintolakäyttöön, eikä siellä näin ollen ole esimerkiksi riittävästi vessoja muiden tilojen kokoon nähden.

–Riippuu tietenkin myös Ratsulasta, haluavatko he meidän jatkavan nykyisessä paikassamme. Mehän emme esimerkiksi tarvitse kahvilamme yläkerrassa sijaitsevia tiloja, jotka ovat nyt tyhjillään, Villa huomauttaa.

Se on kuitenkin jo selvää, että Cafe Solo ei ole palaamassa ainakaan alkuperäiseen paikkaansa Itäpuiston varteen.

–Siitä on jo päätös tehty kyseisen taloyhtiön kanssa, Teijo Villa kertoo.


Kommentit (10)

  • Nimetön

    Kyllä taas muualla käydessä huomasi, mikä on kahvin ja kahvin ero. Tästä eteenpäinkin kahvini on Solon tuore kahvi. Toivottavasti tästä eteenpäinkin keskustassa.

  • Se rautatieasema, kun on tyhjää täynnä ja ihmiset haluaisivat juoda sitä Porilaista kahvia eikä se keitto- salaatti annoskaan olisi pahitteeksi.

    Siihen pitäisi kyllä se lipunmyynti ottaa kylkiäisiksi, silloin ihmiset poikkeaisivat .

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio