Porilaine

Biltema haluaisi laajentua Poriin, mutta tonttia ei ole löytynyt – "He aikovat luoda tänne oman ekosysteeminsä"

Tontin pitäisi olla sellainen, että naapuriinkin mahtuu uusia liikkeitä.

Pekka Karhunen/Arkisto
Biltema haluaisi laajentua Poriin, mutta tonttia ei ole löytynyt – "He aikovat luoda tänne oman ekosysteeminsä"

Ruotsalaislähtöinen tavarataloketju Biltema myy esimerkiksi työkaluja ja autotarvikkeita.

Marja-Kristiina VainelaPori

Muun muassa rakennus- ja autotarvikkeita myyvä tavarataloketju Biltema haluaisi laajentua Poriin. Neuvottelut ja etsinnät sopivasta tontista ovat olleet käynnissä jo puoli vuotta, mutta toistaiseksi ei ole sopivaa paikkaa löytynyt, vaikka hyviä tarjokkaita on kuulemma tullut vastaan jo useita.

– Etsimme tonttia, joka olisi kooltaan vähintään 15 000 neliömetriä. Sen pitäisi sijaita liikenteellisesti hyvässä paikassa, määrittelee Ronny Haglund, joka toimii kiinteistö- ja laajentumisasioissa Biltema Suomen edustajana ja Buffin Real Estate Finland Oy:n kiinteistö- ja rakennusprojektivastaavana. Buffin omistaa ja manageroi Suomen Biltema-tavarataloja ja niiden tontteja.

–Emme halua tulla vuokralle, vaan aiomme ostaa tontin ja rakentaa sille kiinteistön. Tulemme jäädäksemme.

Jos sopiva tontti löytyy, Biltema aikoo rakentaa sille 5000–7000 neliömetrin kokoisen tavaratalon, joka työllistää noin 30 henkeä.

–Neuvotteluja on käyty hyvässä yhteistyössä ja niin tehdään vastakin. Juuri paikalliset tietävät oman paikkakuntansa olosuhteet parhaiten, Ronny Haglund korostaa ja kertoo toivovansa yhteydenottoja maanomistajilta.

Bilteman kanssa on käyty neuvotteluja jo jonkin aikaa, vahvistaa myös kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen.

–Kyse ei ole siitä, etteikö Porissa olisi vapaita isoja tontteja. Biltemalla on kuitenkin aivan omat kriteerinsä, sillä he aikovat luoda tänne oman ekosysteeminsä, Nurminen luonnehtii.

Ekosysteemillä Nurminen tarkoittaa sitä, että Biltema katsoo olevansa ankkuriyritys, jonka houkuttaa ympärilleen myös muita yrityksiä. Pelkkä oma tontti ei siis riitä, vaan ympärillä täytyy olla tilaa myös muille firmoille.

Aivan niin suurta ja Biltemalle riittävää aluetta Porilla ei ole vielä ollut osoittaa, vaikka myös yksityisten maanomistajien kanssa on asiasta neuvoteltu. Yksityisten maiden ostamisessa on huomioitava myös kaavoitusasiat, jotka vaativat usein omat prosessinsa.

Vaikka sopivaa paikkaa ei vielä olekaan ollut Biltemalle osoittaa, neuvottelut jatkuvat.

–Porin kaupungilla on tällaisissa asioissa hyvä toimintaherkkyys, Mikko Nurminen vakuuttaa.


Kommentit (43)

  • B. Iltema

    Porin torilla on tilaa, mutta ei asiakkaita!

  • Nimetön

    Motonet on mun mielestä parempi ja laadukkaampi kuin Biltema.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio