Näin paljon Porilaine peräkonttikirppis tuotti rahaa hyväntekeväisyyteen – ”mahdollistaa ekstrajuttuja lapsille ja nuorille”

Hyvinvointialueuudistus on tuottanut hankaluuksia MLL Satakunnan toiminnalle. Peräkonttikirppiksen avustussumma auttaa tilannetta hieman.

Ida Salmi, Satu Katila ja Hannamari Åkerlund olivat mukana peräkonttikirppiksellä lauantaina. MLL Satakunnan pisteellä oli tarjolla muun muassa onnenpyörän pyöritystä.

Pori

Lauantaina kauppakeskus Puuvillan sisäpihalla järjestetty Porilaine peräkonttikirppis -tapahtuma ylsi tällä kertaa noin 5 200 euron tuottoihin. Potti kertyi myyntipaikkamaksuista sekä tapahtuman kahvilakioskin myyntituotoista ja arpajaislippujen myynnistä.

Lue lisää: Peräkonttikirppiksellä oli täysi tohina Puuvillan sisäpihalla – katso kuvakooste

Kuten tapahtuman luonteeseen kuuluu, tapahtuman järjestäjät eivät tavoitelleet voittoa itselleen, vaan peräkonttikirppiksellä kerättiin jälleen varoja hyvään tarkoitukseen. Tuotot ohjataan tällä kertaa Mannerheimin lastensuojeluliiton Satakunnan piirille, joka käyttää lahjoitusvarat lasten ja nuorten mielenterveyden tukemiseen.

MLL on jo pitkään pyörittänyt Satakunnassa aihealueeseen liittyviä toimintoja, kuten nuorten tukihenkilötoimintaa, mediakasvatusta yhteistyössä koulujen kanssa sekä Porkkanapesä-toimintaa, jossa 7-14 -vuotiaille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen tarjotaan matalan kynnyksen avoimia tukipisteitä.

Uutena toimintana tänä vuonna käynnistyivät Selviytyjät-ryhmät, jotka tarjoavat vertaistukea kiusatuksi joutuneille.

”On vaikea erotella, mikä toiminnastamme erityisesti tukee lasten ja nuorten mielenterveystyötä, sillä käytännössä kaikki liittyy siihen”, tiivistää Satu Katila, joka itse on yhdistyksen erovanhemmuutta tukevan hankkeen projektipäällikkö.

Tarkkaa korvamerkintää peräkonttikirppikseltä tuleville lahjoitusrahoille ei vielä ole tehty. Asiaan vaikuttaa sekin, että MLL:n Satakunnan piirin budjetti on hyvinvointialueuudistuksen takia vielä levällään. Satakunnan hyvinvointialue kun ei ole vieläkään tehnyt päätöksiä yhdistystoiminnan avustuksista ja kumppanuussopimuksista.

”Jos valtakunnallisesti ajatellaan, niin monella muulla hyvinvointialueella nämä asiat ovat jo selvillä. Täällä Satakunnassa emme kuitenkaan tiedä, pysyvätkö avustukset ja kumppanuussopimukset aiemmalla tasolla, vaikka olemme jo näin pitkällä vuotta. Joudummekin nyt pohtimaan talouden sopeuttamistoimia”, harmittelee piirin toiminnanjohtaja Jaana Hietakangas.

Osa toiminnasta lasten ja nuorten hyväksi joka tapauksessa jatkuu edelleen muun muassa Stean avustusvaroilla, ja myös peräkonttikirppikseltä tulevasta avustuspotista on tässä apua. Summan on määrä näkyä lapsille ja nuorille toiminnassa konkreettisesti.

”Lahjoitusvarat mahdollistavat erilaisten ekstrajuttujen järjestämisen perustoiminnan ohessa. Aiomme esimerkiksi kysyä lapsilta ja nuorilta itseltään ehdotuksia, mitä toimintaa he haluaisivat peräkonttikirppikseltä saatavien varojen turvin järjestettävän”, Satu Katila visioi ja mainitsee potentiaalisena ekstrajuttuna esimerkiksi retket.

Lisätietoja MLL:n Satakunnan piiristä ja sen toiminnasta löytyy verkko-osoitteesta satakunnanpiiri.mll.fi.

Peräkonttikirppiksellä oli mahdollisuus osallistua myös muunlaiseen hyväntekeväisyystoimintaan. Paikalla oli esimerkiksi SPR Kontin pakettiauto, johon kirppismyyjien oli mahdollista lahjoittaa myymättä jääneitä tavaroita. Satakunnan Eläinsuojeluyhdistys taas otti vastaan eläinruokalahjoituksia sekä keräsi varoja toimintaansa myymällä kissanleluja, kissanauhoja sekä linnunpönttöjä. Hope ry oli mukana vastaanottamassa lastenvaate- ja lelulahjoituksia.

Peräkonttikirppiksen järjestivät yhteistyössä Porilaine-lehti, Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak ja kauppakeskus Puuvilla.

Ritva Sandberg otti vastaan lahjoituksia Satakunnan Eläinsuojeluyhdistyksen pisteellä peräkonttikirppiksellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut