Onko kakkapökäleen näköinen kuppikakku yrittäjälle uhka vai mahdollisuus? – Olivia Peltomäen ja Aino-Kaisa Uusitalon kokemuksen mukaan Pomarkussa kauppa käy, mutta porilaiset karsastavat OHO-tuotetta

Tuorsniemen, Pomarkun ja Ulvilan Vanhankylän alakoululaiset tekivät tutkimusretken yrittäjyyteen.

Pomarkun kirkonkylän ala-asteen 6. luokan oppilaat Olivia Peltomäki ja Aino-Kaisa Uusitalo olivat leiponeet herkkuja myyntiin. Tuotevalikoiman ennakkoluulottominta antia edusti kakkapökälekuppikakut. Niiden alueellisesta myyntimenestyksestä heillä oli esittää markkinatutkimukseen verrattavaa dataa: ”Pomarkun myyjäisissä kakkapökälekuppikakut myytiin loppuun, mutta Porissa ne eivät ole menneet kaupaksi. Pomarkussa teimme pökäleleivonnaisiin myös silmät, niin että ne näyttivät emojeilta. Ehkä Porissa myytäviinkin olisi pitänyt tehdä silmät”, Peltomäki ja Uusitalo analysoivat.

Pori

Kauppakeskus Bepopin käytävällä Porin keskustassa oli markkinatunnelmaa, kun Tuorsniemen, Pomarkun kirkonkylän ja Ulvilan Vanhankylän 4.–6. luokan oppilaat myivät ideoimiaan tuotteita.

Myyjäistapahtuma huipensi koululaisten Pikkuyrittäjät-projektin. Se on voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n kouluille tarjoama yrittäjyyskasvatusohjelma. Siinä lapset tutustuvat yrittäjyyteen ideoimalla ja toteuttamalla pienryhmissä leikkiyrityksiä sekä harjoittelevat samalla toiminnallisesti yrittäjyystaitoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut