Peräkonttikirppis valtaa taas lauantaina Puuvillan parkkipaikan

Paikalle saapuu 300 myyjää, joista osa myy tavaroitaan auton peräkontista ja loput vilttipaikoita.

Kartta näyttää, miten peräkonttikirppisalueella järjestäydytään tänäkin vuonna.

Pori

Suuren suosion saavuttanut peräkonttikirppistapahtuma valtaa taas kauppakeskus Puuvillan sisäpihan parkkipaikan tämän viikon lauantaina 20. toukokuuta. Tapahtuma järjestetään jo kuudetta kertaa.

Peräkonttikirppikselle on tulossa noin 300 myyjää, joista osa myy tuotteitaan auton peräkontista ja loput vilttipaikoilta. Kaikki paikat myytiin ennätysnopeasti loppuun. Hyvällä tuurilla saattaa vielä saada peruutuspaikan, jos saapuu paikalle hyvissä ajoin. Vapaaksi jääneet paikat annetaan käteismaksua vastaan jonottajille kello 8.30 jälkeen.

”Perumaan joutuneet ovat tähän asti ilmoittaneet peruutuksistaan todella esimerkillisesti”, kiittelee peräkonttikirppiksen järjestelyistä Porilaine-lehden puolesta vastaava Iiris Jokinen.

Kirppispaikasta maksettu raha menee hyvään tarkoitukseen. Järjestäjät ohjaavat peräkonttikirppiksen tuotot Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piirille.

Toiveena on, että raha käytetään nuorten mielenterveysongelmia ehkäisevään työhön. Tämä on osa Satakunnan Kansan 150-juhlavuoden hyväntekeväisyysteemaa.

Peräkonttikirppiksestä on tullut kesänavausperinne monelle porilaiselle. Arkistokuva on vuoden 2019 tapahtumasta.

Kirppismyynti alkaa aamulla kello 9, ja tapahtuma jatkuu kello 14:ään saakka. Diakin opiskelijat ovat paikalla auttamassa ja ohjaamassa esimerkiksi liikennettä.

Tapahtumassa on mukana kierrätyspiste, jota hoitaa Satakunnan eläinsuojeluyhdistys. Yhdistys myy paikalla omia kannatustuotteitaan.

”Kierrätyspisteeseen voi tuoda eläintenruokaa. Mukana saa olla myös avattuja pakkauksia”, Iiris Jokinen huomauttaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piirillä on peräkonttikirppiksellä oma toimintapisteensä. Paikalla on myös onnenpyörä, arpamyyntiä ja kasvomaalausta.

Toiveena on, että raha käytetään nuorten mielenterveysongelmia ehkäisevään työhön.

Ne tuotteet, jotka jäävät peräkonttikirppiksellä myymättä, saa halutessaan lahjoittaa Suomen Punaisen Ristin Kontille. Paikalla on Kontin pakettiauto lahjoituksia keräämässä. Mikään roskis tuo auto ei kuitenkaan ole, sillä Konttiin otetaan vain puhtaita ja ehjiä vaatteita sekä kodintarvikkeita.

Myös Hope ry tuo paikalle autonsa. Sinne voi lahjoittaa lastenvaatteita ja leluja.

Järjestäjät toivovat tapahtumapäiväksi kaunista ja sopivan aurinkoista säätä. Edelliskerroilla säidenhaltija on suosinut tapahtumaa erinomaisesti.

Peräkonttikirppiksen järjestävät yhteistyössä Porilaine-lehti, Diakonia-ammattikorkeakoulu Diak ja kauppakeskus Puuvilla.

Fakta

Ohjeit ja sääntöi

Peräkonttikirppis järjestetään kauppakeskus Puuvillan sisäpihalla lauantaina 20. toukokuuta kello 9–14. Myyjien sisäänajo alkaa kello 7, ja paikalla on oltava viimeistään kello 8.30.

Saapumatta jättäneiden myyjien paikat annetaan jonottaville myyjille kello 8.30. Ison autopaikan hinta on 20 euroa, autopaikan 15 euroa ja vilttipaikan 10 euroa.

Myyjät ohjataan sisään jonotusjärjestyksessä Pumpulikatua pitkin molemmista tulosuunnista. Sisäänajon nopeuttamiseksi ota mukaan myyntipaikan vastausviesti.

Yhden myyjän käytössä on yksi pysäköintiruutu, isoilla paikoilla kaksi perättäistä ruutua. Liikenteenohjaajat ohjaavat kirppismyyjät parkkiruutuihin. Odota siis ohjausta. Pysäköi autosi peräkontti kulkuväylää kohti. Ruutuun voi tuoda myös peräkärryn. Auton taakse voi pystyttää korkeintaan pysäköintiruudun levyisen ja 80 senttimetriä syvän pöydän ja/tai vaaterekin. Järjestäjät tarkkailevat tilankäyttöä.

Polkupyörällä tai jalan paikalle tulevat myyjät voivat mennä suoraan myyntipaikalleen. Vilttikirppispaikalle voi tuoda pöydän ja/tai rekin. Paikan koko on noin 2 x 2 metriä.

Peräkonttikirppistä ei ole tarkoitettu uuden tavaran tai elintarvikkeiden myyntiin. Harrastusmielessä valmistettuja käsitöitä voit myydä kirppispaikallasi.

Myyntipaikka on siivottava kirpputorin jälkeen. Alueelle saapuu noin kello 13 SPR Kontin pakettiauto, johon voi halutessaan viedä myymättä jäänyttä ehjää ja puhdasta tavaraa. Hope ry vastaanottaa lastenvaatteita ja -tarvikkeita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut