Nämä yhtyeet pääsivät jatkoon Porilaine bändi -kisassa – äänestä nyt omaa suosikkiasi!

Äänestysaikaa on torstaihin 4. toukokuuta asti. Semifinaalin voittaja pääsee kesäkuussa Porin torilla järjestettävään finaaliin.

Porilaine bändi -kilpailun semifinaali alkoi. Esiraati valitsi yleisöäänestykseen mukaan nämä bändit.

Pori

Porilaine bändi -kisan esiraati on tehnyt työnsä ja nyt käynnistyy yleisöäänestysvaihe. Siinä lukijat pääsevät valitsemaan suosikkinsa finaaliin kahdeksan jatkoon päässeen ehdokkaan joukosta.

Semifinalistit ovat Blood Riot, Mavis Wolf ft. Heta Beata, ebos x Ghosti, LILLI, Venkulit, Syvänne, Pelon Sirpaleet ja Noitasapatti.

Löydät kisaajien musiikkivideot tämän jutun alta. Tutustu videoihin ja äänestä sen jälkeen omaa suosikkiasi täyttämällä niiden alta löytyvä äänestyslomake. Äänestysaikaa on torstaihin 4. toukokuuta saakka.

Perinteikkääseen bändikisaan ilmoittautui mukaan reilu parikymmentä yhtyettä, joiden joukosta esiraati valitsi jatkoon menijät. Raatiin kuului muiden muassa pitkän linjan ammattimuusikko Ville Mäkinen, joka tunnetaan tällä hetkellä parhaiten Apulannan basistina.

Raadin muita jäseniä olivat Porisperen promoottori Harri Vilkuna ja tiedottaja Tomi Nordlund sekä Satakunnan Kansan toimituspäällikkö Juha Luotola ja Porilaine-lehden tuottaja Kimmo Lehto.

”Osa osallistujista vaikutti hyvinkin valmiilta bändeiltä, joilla on potentiaalia menestyä suomalaisen pop- ja rockmusiikin kentällä. Sitten oli monta sellaista ehdokasta, joiden pitää vielä vähän hinkata ja funtsia asioita treenikämpällä”, Ville Mäkinen puntaroi.

Oman haasteensa tuomarointiin toi se, että mukana on eri laajasti genrejä edustavia ehdokkaita. Esimerkiksi punkia ja black metallia pitää arvioida eri näkökulmasta kuin poppia.

”Oli hienoa huomata, miten laidasta laitaan Porissa on tekijöitä. Arvioinnissa yritin keskittyä objektiivisesti esimerkiksi siihen, kuinka valmista tuotanto on, onko biisissä hittipotentiaalia sekä soittamisen tiukkuuteen ja estetiikkaan. Tietenkin myös sävellystaidolla ja laululla oli iso merkitys arvioinnissa.”

Konkarisoittajalla on aloitteleville muusikoille ennen kaikkea yksi ohje: ”Viihtykää treenikämpällä.”

”Ennen kaikkea oman musiikin ja soittamisen pitäisi miellyttää itseä. Sitten kun se alkaa miellyttää muitakin, ollaan asian ytimessä”, Ville Mäkinen linjaa.

Porilaine bändi -kisan yleisöäänestysvaiheesta finaaliin etenee kolme yhtyettä. Finaali järjestetään livenä Porin torilla keskiviikkona 7. kesäkuuta. Kilpailun voittaja saa himoitun Porilaine bändi -tittelin sekä pääsee esiintymään tulevan kesän Porispere-festivaalilla.

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Porilaine ja Porispere.

Tässä kahdeksan ehdokasvideota, joiden alta löydät äänestyslomakkeen:

Blood Riot

*********

Mavis Wolf ft. Heta Beata

********

ebos x Ghosti

********

LILLI

********

Venkulit

********

Syvänne

********

Pelon sirpaleet

********

Noitasapatti

***

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut