Porin kaupunki tukee henkilöliikenteeseen keskittyvää veneyhteyttä välillä Kallo–Reposaari

Kesällä 2021 Lauri Väkiparta ja Niko Vähä-Ruka kuljettivat veneellä ihmisiä Kallosta Reposaareen, ravintola Merimestan edustalle. Vesireittiä pitkin kahden suositun matkailukohteen välinen matka lyhenee merkittävästi, kun ei tarvitse kiertää maantietä pitkin.

Pori

Ensi kesänä Kallon ja Reposaaren välillä on taas henkilöliikenteeseen keskittyvä veneyhteys. Porin kaupunki on tehnyt viranhaltijapäätöksen, että se maksaa palvelutuottajalle osan palvelun aiheuttamista kustannuksista, käytännössä 7 000 euroa vuodessa.

Kaupungin tuki kattaa vain pienen osan palvelun kokonaiskustannuksista eli riski toiminnan kannattavuudesta jää yrittäjälle.

Kaupunki hankkii palveluita ajalle 27.6.– 31.7. Tänä aikana veneyhteys toimii vähintään viitenä päivänä viikossa sisältäen lauantait ja sunnuntait sekä vähintään 7 tuntia per päivä.

Porin kaupungin päätös kattaa tulevan kesän ja sisältää optiot vuosiin 2024–2025.

Kaupunki kilpailutti Kallon ja Reposaaren välisen kesäaikaisen veneyhteyden hoitamisen. Määräaikaan mennessä tarjouksen kaupungille jätti vain yksi yritys, VV-Outdoors Oy.

Kallo-Reposaari-välillä oli veneyhteys kesällä 2021 ja liikennöitsijänä oli VV-Outdoors Oy. Viime kesänä veneyhteyttä ei ollut.

Porin kaupungin mukaantulon on tarkoitus tuoda toimintaan jatkuvuutta.

Porin kaupungin ja VV-Outdoors Oy:n sopimus on lainvoimainen vasta valitusajan jälkeen 17. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut