Pori liikkuu -sovellusta ei enää päivitetä

Tilalla palvelee Sometec-niminen tietojärjestelmä.

Lukija kaipasi ajantasaista tietoa Porin luistelukentistä, mutta ei onnistunut löytämään sitä.

28.2. 19:18

Pori

Närkästynyt lukija otti Porilaisen toimitukseen yhteyttä. Hän oli ollut lähdössä luistelemaan ja katsonut etukäteen Pori liikkuu -sovelluksesta Kalaholman ja Väinölän luistinradan kuntoa. Sovelluksen mukaan jäiden piti olla hyvässä kunnossa, mutta paikanpäällä tilanne paljastui aivan päinvastaiseksi.

Liikuntapaikkainsinööri Timo Lehtimäki Porin kaupungilta myöntää, että joidenkin luistinratojen hoidossa on ollut viime aikoina henkilöstövajausta. Varsinkin Väinölän kenttä on yksi heikolle hoidolle jääneistä.

Varsinainen syy lukijan saamaan virheelliseen tietoon on se, että Pori liikkuu -sovellusta ei enää päivitetä.

”Ajantasaiset tiedot löytyvät nykyään Sometec-nimisestä hiihtolatu- ja luistinratatietojärjestelmästä osoitteesta https://pori.sometec.fi/”, kertoo Porin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Toistaiseksi Sometecia päivitetään manuaalisesti, eli kun kentänhoitaja on jäädyttänyt luistinradan, hän päivittää siitä tiedon järjestelmään.

”Sometecia on mahdollista päivittää myös gps-pohjaisesti, eli esimerkiksi latukone voisi ajantasaisesti kertoa ladunhoitotilanteesta tämän uuden järjestelmän kautta. Toistaiseksi tämä toiminto ei kuitenkaan ole käytössä.”

Petteri Lahden mukaan Someteciin voisi jatkossa laittaa tietoja esimerkiksi retkeilyreittien kunnosta.

Sometec otettiin Porissa käyttöön vasta muutama viikko sitten, joten sen kautta näkee toistaiseksi vain vuodenaikaan nähden kaikkein ajankohtaisimmat tiedot, eli juuri sen, missä kunnossa hiihtoladut ja luistinradat ovat.

Pori liikkuu -sovellus on Lahden mukaan yhä olemassa, mutta sen jatkosta käydään neuvotteluja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut