Porilaine bändi -kisa on nyt livempi kuin koskaan: paikallisia kykyjä esiin nostavan kilpailun voittaja valitaan Porin torilla

Paikallisia bändejä kutsutaan taas taistoon esiintyjäpaikasta Porisperessä.

Viime vuonna Porilaine bändi -kisan voitti Maria Makaaberi. Bändi pääsi näin esiintymään Porisperen lavalla viime kesänä. Arkistokuva on kyseiseltä keikalta.

1.3. 15:38

Pori

Jo perinteeksi muodostunut Porilaine bändi -kisa käynnistyy jälleen, mutta nyt hieman uudistuneena. Paikalliset bändit kisaavat jälleen esiintymispaikasta ensi kesän Porispere-festivaalilla, mutta nyt lavalle noustaan myös jo kilpailuvaiheessa.

Porilaine bändi -kisan tämänkertainen finaali nimittäin järjestetään kesäkuussa live-esiintymisinä Porin torilla. Siellä yleisö ja arvovaltainen raati valitsevat voittajan esitysten perusteella. Finaalitapahtumasta järjestetään myös livelähetys Satakunnan Kansan verkkosivuilla, ja senkin katsojilla on mahdollisuus osallistua voittajan valintaan.

”Porilainen bändi-kisa on ollut hyvässä nosteessa ja mikä ilahduttavinta, laadukkaita satakuntalaisia artisteja on tarjolla isolla kouralla. Tänä vuonna päätimme, että annetaan finalisteille mahdollisuus näyttää suorituskykynsä myös livetilanteessa. Samalla herätämme keskustelua Porin surkeasta keikkapaikkatilanteesta ja elävöitämme piirun verran keskustaa”, taustoittaa kisaa yhdessä Porilaine-lehden kanssa järjestävän Porisperen promoottori Harri Vilkuna.

Finaaliin pääsevät yhtyeet valitaan jo keväällä osoitteessa porilaine.fi järjestettävällä yleisöäänestyksessä. Siinä lukijat ja raati valitsevat kolme finalistia osallistujien videoesitysten perusteella.

PÄÄSET tavoittelemaan paikkaa tähtien joukossa tekemällä jostakin bändisi biisistä musavideon ja lähettämällä sen meille perjantaihin 14. huhtikuuta mennessä. Videon visuaalisella laadulla ei ole suurta merkitystä, sillä yleisöäänestykseen etenevät osallistujat valitseva kilpailuraati keskittyy arvioinnissaan itse kappaleeseen.

Esikarsintavaiheessa riittää, että pystyt lähettämään meille linkin vaikkapa Youtubessa julkaistuun bändisi videoon. Huomaathan, että myöhemmin yleisöäänestysvaiheessa tarvitsemme jokaiselta semifinaaliin pääsevältä bändiltä videon myös tiedostona, sillä finalistivideot julkaistaan Satakunnan Kansan verkkoalustalla.

Pääset jättämään tietosi ja lähettämään videolinkin tämän jutun alta löytyvällä lomakkeella.

Kilpailuraati valitsee osallistujien keskuudesta yleisöäänestysvaiheeseen kahdeksan orkesteria. Yleisöäänestys järjestetään huhti-toukokuun vaihteessa.

KILPAILUKAPPALE saa olla korkeintaan reilun vuoden vanha, eli sen tulee olla äänitetty joko vuonna 2022 tai 2023. Tämä kilpailu ei ole cover-esityksiä varten, vaan kilpailukappaleen on oltava tehty nimenomaan kilpailuun osallistuvaa bändiä varten. Esittävän bändin pitää olla kotoisin Satakunnasta joko fyysisesti tai vähintään henkisesti.

Kilpailu on tarkoitettu pääasiassa uran alkuvaiheessa oleville bändeille. Siihen kelpuutetaan mukaan vain yhtyeet tai artistit, jotka eivät ole aiemmin esiintyneet Porispere-festivaalilla.

Mahtipontinen finaalitapahtuma järjestetään Porin torilla keskiviikkona 7. kesäkuuta. Pidäthän siis jo ilmoittautumisvaiheessa huolen, että yhtyeesi jäsenet varaavat kalenterista kyseisen ajankohdan.

Finaalin voittaja pääsee esiintymään Porispere-festivaalin lavalla elokuun alussa.

Porilaine bändi -kilpailun järjestävät yhteistyössä Porilaine-lehti ja Porispere. Porispere järjestetään ensi kesänä 4.-5. elokuuta Kirjurinluodossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut