Kauppakeskus Puuvillan katolle uusi aurinkovoimala – noin 150 pysäköintipaikkaa poistuu asiakkaiden käytöstä

Muutos koskee pysäköintitalon yläkerrosta, joka on ollut vähällä käytöllä.

Puuvillan kauppakeskus vuonna 2014 otetussa ilmakuvassa. Uusi aurinkovoimala tulee viemään noin kolmasosan katolla olevista pysäköintipaikoista.

3.3. 12:00

Pori

Kauppakeskus Puuvilla on muuttamassa osan pysäköintitalon P3-tasosta aurinkovoimalaksi. Muutostyön seurauksena noin 150 pysäköintipaikkaa poistuu asiakkaiden käytöstä.

”Kauppakeskuksella on kaikkiaan 1 760 pysäköintipaikkaa: 500 sisäpihalla ja pysäköintitalossa noin 400 paikka per taso.”

”Uudella aurinkovoimalalla ei pitäisi olla mitään vaikutusta asiakaskokemukseen. P3-taso on ollut aika vähällä käytöllä. Ylipäätään sellaisia päiviä, että koko pysäköintikapasiteetti olisi ollut käytössä on kauppakeskuksen historian aikana korkeintaan muutama”, Puuvillan tekninen kiinteistöpäällikkö Ville Mattila sanoo.

Uusi aurinkovoimala tulee noin 3 000 neliömetrin alueelle, josta aurinkopaneelit vievät noin kolmanneksen. Sähköä uuden voimalan on tavoite tuottaa 270–290 megawattituntia vuodessa.

Puuvillassa on ennestään isompi aurinkovoimala, mikä on tuottanut sähköä keskimäärin 470–490 megawattituntia vuodessa.

”Kauppakeskuksen kiinteistön kokonaiskulutus on luokkaa 9 500 megawattituntia vuodessa eli uuden voimalan myötäkin aurinkoenergialla saamme vain alle 10 prosenttia sähköstämme.”

Uuden voimalan kustannusarvio on 300 000 euroa.

”Realistinen arvio on, että investointi maksaisi itsensä takaisin 7–8 vuodessa. Se riippuu toki monesta asiasta”, Mattila toteaa.

Uuden aurinkovoimalan rakennustyöt on tarkoitus aloittaa maaliskuun aikana ja voimala on tavoite saada käyttöön kesäkuun alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut