Ruohonleikkurien Le Mans tuo Laviaan osallistujia eri puolilta Eurooppaa: ”Säiden puolesta koronatalvet olisivat olleet aivan loistavia”

Leikkurien Baltic cupin osakilpailu palaa Laviaan kahden vuoden tauon jälkeen.

Ruohonleikkurien Le Mans on tuonut Laviaan myös kansainvälisiä osallistujia, kuten lipuista näkee. Arkistokuva on kilpailuista helmikuulta 2019.

7.2. 14:15

Pori

Koronatauko oli kova koettelemus monellekin lajille. Ruohonleikkurien kilpa-ajossa se on lähes puolittanut osallistujamäärään siihen, mitä parhaimmillaan on radalla nähty.

Ruohonleikkurien Le Mansiin on lähdössä 23 kilpailijaa lauantaina 11. helmikuuta. Parhaimmillaan niitä on ollut lähes 40.

Tapahtuma on normaalisti 12 tunnin mittainen, mutta tulevana lauantaina kilpaillaan yhdeksän tuntia. Eniten kierroksia määrätyssä ajassa ajanut kuljettaja voittaa.

”Siltä vaikuttaa, että porukkaa on vaikea saada liikkeelle. Tauko iski pahasti. Toki sekin, että jouduttiin siirtymään jäältä pois aiheutti muutaman perumisen”, lajin monitoimimies ja kilpailutoiminnasta vastaava Patrik Lindahl kertoo.

”Säiden puolesta koronatalvet olisivat olleet aivan loistavia kilpailla järven jäällä. Taisi käydä niin, että kun korona jäi vähemmälle, menivät jäätkin.”

Lindahl mainitsee, että viime vuonna järjestelyt olivat jo todella pitkällä, kunnes oli pakko perua kilpailu matkustusrajoitusten takia.

Lindahlia voi hyvällä syyllä kutsua lajin perustajajäseneksi, sillä hän oli mukana järjestämässä ensimmäisiäkin kilpailuja vuonna 2005.

”Kaikenlaista moottoriurheilua on tullut harrastettua, ja aloin miettiä, mikä voisi olla sopivan halpaa. Vähän huumorimielessäkin järjestettiin ensimmäiset kilpailut, ja aina, kun tästä kertoo joillekin, yleensä silmät pyörivät päässä hämmästellessä, mistä on kysymys.”

”Toki tähänkin saa lopulta kaiken liikenevän rahan kulumaan”, Lindahl naurahtaa.

Lavian tapahtuman lisäksi talven aikana järjestetään viidestä kuuteen osakilpailua niin, että ensimmäinen ja viimeinen tapahtuma kuuluvat mukaan Baltic cupiin. Yksi osakilpailu on Virossa.

”Laviaan on tulossa kilpailijoita Britanniasta, Saksasta, Sveitsistä ja Virosta.”

Ruohonleikkurien Le Mans järjestetään lauantaina 11. helmikuuta kello 9–18 Susikosken teollisuusalueella Laviassa Nahkurintiellä ja Rajaveräjäntiellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut