Aleksi teki kotirannastaan hauskan löydön – Nakkilan Vesseleiden viime keväänä lähettämä viesti tuli perille jäiden mukana

”Viestin lisäksi rantaan päätyi myös naapurin laituri”, kertoo löytäjä Aleksi Larisuo.

Terveisiä! Pullopostia lähettämässä olivat keväällä muun muassa Oliver Hämäläinen, Onni Aaltojärvi, Joel Lankinen, Niilo Ramstadius, Liisi Naski ja Olivia Aaltojärvi. Pullopostin lähettäneeseen ryhmään kuului yhteensä 14 lasta, mutta kaikki eivät ehtineet kuvaan.

25.1. 11:00

Pori

Porin Isojoenrannassa asuva Aleksi Larisuo käyskenteli viime viikon maanantaina hieman huolestuneensa ja uteliaana kotinsa rannassa. Vesi oli noussut tavattoman korkealle, ja mukanaan se oli tuonut rantaan kaikenlaista roskaa.

Roskan seassa oli myös muovipullo. Se herätti Larisuon huomion, sillä pullon sisällä näkyi olevan jotain valkoista. Aleksi Larisuo avasi pullon ja löysi sieltä käsin kirjoitetun kirjeen.

Kirje paljasti pullopostin olevan peräisin nakkilalaiselta, Vesselit-nimiseltä päiväkotiryhmältä. Kirjeessä toivoteltiin löytäjälle hyvää kesää.

”Se oli mukava löytö. Vastaavaa löytöä en ole tehnyt koskaan aiemmin, enkä myöskään itse ole milloinkaan lähettänyt pullopostia.”

Larisuo tyttöystävineen lähetti viestin löydöstä pullopostin lähettäneelle päiväkotiryhmälle. Siellä oltiin yhteydenotosta ilahtuneita ja ruvettiin muistelemaan, että koskas se pulloposti mahdettiinkaan lähettää matkaan. Ajankohdaksi osoittautui toukokuun loppupuoli, jolloin Vesselit olivat olleet kevätretkellä.

Aleksi Larisuolta pitää vielä kysyä, olivatko jäät tuoneet rantaan pullopostin mukana mitään muita kiinnostavia löytöjä.

”No, naapurin laiturin. Niitä näytti olevan liikkeellä tuolla joella muitakin”, Larisuo pahoittelee naapurustonsa puolesta.

Sekä pullo että sen sisällä ollut kirje olivat säilyneet varsin hyvässä kunnossa, pullopostiin löytänyt Aleksi Larisuo kertoo.

Päiväkoti Kuperkeikassa Nakkilassa ollaan viimein löytyneestä pullopostista innoissaan.

”Etsimme tietoa viime vuoden kalenterista ja päättelimme siitä, että kevätretki joen rantaan tehtiin 27. toukokuuta”, kertoo varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Hanna-Leena Penttilä.

Vesselit-ryhmässä oli keväällä 14 lasta. He ovat reippaita eskarilaisia, ja osa heistä on edelleen hoidossa Kuperkeikassa.

”Onpa kiva, että pullopostimme löysi vastaanottajan! Aika kauan posti oli matkalla ennen löytymistään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut