Suosittu nepalilainen ravintola vaihtoi omistajaa ja nimeä – Yak and Yetin yrittäjäperheellä on jo uusia suunnitelmia Helsingissä

Ravintolatiloissa tehdään tyyliä uudistava pintaremontti ensi vuonna.

Indra Prasad Kandel on Fusion Himalayan yrittäjä. Ravintolan bravuuriannos on nimeltään Special mix shiraz.

12.11. 6:00 | Päivitetty 13.11. 11:21

Pori

Porin keskustassa jo noin yhdeksän vuoden ajan toiminut nepalilaistyylinen ravintola vaihtoi syksyllä omistajaa. Paikka on marraskuun alusta lähtien toiminut nimellä Fusion Himalaya, kun aiemmin ravintola tunnettiin Yak and Yetinä.

Ravintolansa myyneelle yrittäjäpariskunnalle ratkaisu liittyi tarpeeseen vaihtaa asuinpaikkakuntaa. Heillä on runsaasti sukulaisia ja muuta lähipiiriä pääkaupunkiseudulla, joten perhe haluaa muuttaa itsekin sinne.

”Kyse on sosiaalisista suhteista. Olemme kuitenkin viihtyneet Porissa hyvin ja pidän tästä kaupungista todella paljon. Ainoa ongelma minulle itselleni on ollut se, että lentokenttä on niin kaukana”, Yak and Yetin yrittäjä Prakash Dhakal naurahtaa.

Uusi koti on lähellä kansainvälistä lentoasemaa, sillä se sijaitsee Vantaalla. Yrittäjäpariskunta aikoo edelleen jatkaa ravintola-alalla, ja he ovat avaamassa uutta ravintolaa Helsingin ydinkeskustassa jo lähiaikoina. Ravintolan nimeksi ei tule Yak and Yeti, vaan kyseessä on isoon ketjuun kuuluva ravintola.

”Olen allekirjoittanut salassapitosopimuksen, joten en voi paljastaa ravintolan nimeä vielä”, Prakash Dhakal sanoo.

Prakash Dhakal ja Lila Dhungel muuttivat Kotkasta Poriin ja perustivat kaupunkiin ensimmäisemmäisen nepalilaisen ravintolan vuonna 2013. Arkistokuva on avajaisten ajalta reilun yhdeksän vuoden takaa.

Porin-ravintolan uusi omistaja on Indra Prasad Kandel, joka työskenteli Yak and Yetin kokkina muutama vuosi sitten. Hän kertoo omaavansa työkokemusta myös monista muista keittiöistä esimerkiksi Malesiassa, Intiassa ja Dubaissa.

Suomessa hän on työskennellyt ainakin Oulussa, Helsingissä ja Turussa.

”Hän on todella taitava kokki. Mielestäni ruoka on nyt parempaa kuin Yak and Yetin aikaan”, Prakash Dhakal kehaisee.

Ravintolaa pyöritetään perheen voimin. Indra Prasad Kandel johtaa keittiötä, Sudha Kandel työskentelee salin puolella ja Sujal Tiwari hoitaa tandooriuunia sekä ravintolan talousasioita ja markkinointia.

Kandelin apuna uuden ravintolan pyörittämisessä on oma perhe. Kaikki muuttivat äskettäin Poriin ravintolan toimintaa käynnistämään.

”Jos kaikki sujuu hyvin täällä Porissa, laajennamme toimintaamme myös muihin kaupunkeihin”, sanoo Sujal Tiwari, joka hoitaa paitsi ravintolan tandooriuunia, myös talousasioita ja markkinointia.

Ruokalista on jo pistetty uusiksi, mutta ravintolan sisustus on vielä entisellään. Ensi vuonna sen on määrä vaihtua remontin myötä. Uusi tyyli tulee olemaan perinteinen nepalilainen, eli lämpimiä sävyjä ja paljon punaista väriä.

Ravintolan nimen Fusion-sana viittaa siihen, että tarjonnassa on vaikutteita useasta ruokakulttuurista. Perinteisen nepalilaisen ruoan ohella listalta löytyy runsaasti esimerkiksi nuudeliannoksia, sillä ne ovat tämän hetken trendi Nepalissa. Tiibetistä Kiinan valtaa Nepaliin paenneet ravintolaosaajat ovat tuoneet mukanaan runsaasti vaikutteita.

”Tällä hetkellä Kathmandussa kaikki syövät lounaalla nuudelia”, Prakash Dhakal nauraa.

Nepalilaiset ravintolat ovat menestyneet Suomessa jo pitkään hyvin. Sujal Tiwari arvelee, että suosion syynä on ainakin se, että nepalilaisravintolat tarjoavat ruokia, joita on vaikea valmistaa kotioloissa.

”Lisäksi tandooriuunin käyttäminen on hyvin haastavaa. Lämpötilan säätely menee helposti vikaan ja silloin ruoka joko palaa tai sen kypsyysaste jää vajaaksi.”

Fusion Himalaya on avoinna viikon jokaisena päivänä, ja arkisin se tarjoaa lounasta pöytiin tarjoiltuna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut