Piristävä syksyinen sekoitus – Informaation kulta-aika on kyllä tosi kivaa, joskin vähän kuluttavaa

”Maailmankirjatkin olisivat varmaan ihan lopullisesti sekaisin elleivät ne olisi Porin kaupungin jahkailun takia jo valmiiksi asbestihomeessa”, pohtii Juho-Aleksi Lepistö kolumnissaan.

18.10. 11:59

Nykyään tapahtuu koko ajan niin paljon, että jokaisen kolumnin voisi aloittaa toteamalla: "Kyllähän taas sattuu ja tapahtuu".

Ei olisi väärässä, vaikka teksti lyötäisiin painoon vasta kuukauden tai vuoden päästä. Informaation kulta-aika on kyllä tosi kivaa, joskin vähän kuluttavaa.

Kaikki tuntuu olevan sekaisin jatkuvasti ja joka puolella. Milloin kansa sekoaa lööpeissä ja milloin taas lööppiväki sekoilee ihan itse. Maailmankirjatkin olisivat varmaan ihan lopullisesti sekaisin elleivät ne olisi Porin kaupungin jahkailun takia jo valmiiksi asbestihomeessa.

Kaiken tämän sekavuuden keskellä oudointa on se, että meitä on aina opetettu olemaan sekoittamatta asioita. Huone ei saanut olla sekaisin, kirkon ja valtion kuului olla erillään, eikä biologian- ja uskonnontunnilla kannattanut sekoittaa hormoneja mormoneihin.

"Älä koskaan sekoita kahta erimerkkistä jäähdytinnestettä keskenään. Älä myöskään sekoita suolaa suoraan hiivaan", kerrotaan myös internetissä, ja kaikki nettiin kirjoitettu on aina totta.

Miksi kukaan valehtelisi tarkoituksella internetissä?

Urheilua ja politiikkaahan ei ole koskaan saanut sekoittaa keskenään, kuten nimellisesti helsinkiläisen seuran Jari Kuori meille tykkäsi muistutella. Jostain syystä entisten urheilijoiden annetaan silti sekaantua politiikkaan. Pienten mellakantynkien ei anneta sekoittaa keskittymistä tuleviin urheilukoitoksiin, vaan eteenpäin on mentävä.

Ehkä juuri tämän tinkimättömän urheilu–politiikka-suhteen sekoittamattomuuden vuoksi olemme päässeet viime aikoina nauttimaan urheilun suurkisoista niin Venäjällä, Kiinassa kuin Brasilian sademetsissäkin. Seuraavaksi pelataan palloa Qatarissa, jossa kansalaisia ei edes vahingossa sekoiteta maan politiikkaan tai ihmisoikeuksiin.

Venäjän kansalaisten matkailusuunnitelmiakaan ei missään nimessä vielä hetki sitten saanut sekoittaa maan harrastamaan hyökkäyssotaan. Piti myös tarkasti muistaa, että suomalaiset Teboil-yrittäjät pitää erotella venäläisestä polttoaineesta, vaikka mitään sekoittumisvaaraa ei kuulemma koskaan ollutkaan. Essoja ja alkoholia ei myöskään kannata sekoittaa keskenään.

Alasammuttujen matkustajakoneiden ei annettu kahdeksan vuotta sitten sekoittaa hyvin pöhisevää energiabisnestä maan kanssa, joka nyt sekoittaa strategiset kohteet kouluihin ja sairaaloihin.

Sitä luulisi, että tällainen sekoilu olisi jo lopetettu vuonna 2022, mutta eikö mitä! Never stop the madness (älä koskaan pysäytä hulluutta), ja kohta vedetään taas.

Kirjoittaja on porilaine, joka sekoittaa viskiinsä vettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut