Veikö Pori-visa hermosi? Tällaisia ovat kaupunginosakartan omituisuudet, jotka saivat monet paljasjalkaisetkin porilaiset raapimaan päätä

Porilaine-lehti julkaisi lokakuun alussa viheliäisen vaikean Pori-visan, joka perustui Porin kaupunginosakartan erikoisuuksiin ja kummallisuuksiin. Visasta tuli rutkasti palautetta toimitukseen, joten teimme karttakoosteen, jossa esitellään visassa esiin nostetut yksityiskohdat.

Suurin osa visaan vastanneista sijoitti Lukkarinsannan S-marketin vieressä sijaitsevan liikenneympyrän Lukkarinsannan kaupunginosaan. Virhe.

12.10. 11:31

Pori

Visan ensimmäisessä kysymyksessä näkyi Lukkarinsannan S-marketin viereinen liikenneympyrä, joka edustaa maisemallisesti Lukkarinsannan kaupunginosaa. Virallisesti se on kuitenkin Aittaluodon alueella. Raja kulkee Koillisväylän itäreunaa. Tämä tuli useimmille visan suorittaneille yllätyksenä, sillä vain 16 prosenttia vastanneista osui oikeaan.

Moni tunnisti visan kakkoskysymyksen kuvasta Liinaharjan vastaanottokeskuksen, mutta vain neljännes vastaajista osasi sijoittaa sen oikeaan kaupunginosaan. Keskus nimittäin sijaitsee virallisesti Vähänrauman alueella. Liinaharjan raja on hyvän matkaa sen kohdalta etelään päin.

Useimmat visan vastaajista sijoittivat nyt jo puretun Herralahden koulun sen nimen perusteella Herralahden kaupunginosaan. Koulun paikalla sijaitseva tyhjä tontti on kuitenkin Kuninkaanhaan kaupunginosan alueella. Oikeiden vastausten prosentti tämän kysymyksen kohdalla oli 34.

Vapaudenkadun koirapuisto ei suinkaan sijaitse Päärnäisten eli Kuukkarin alueella tai Malminpäässä, kuten suurin osa vastaajista aprikoi visan neljännen kysymyksen kohdalla. Karjarannan kaupunginosa nimittäin tekee Vapaudenkadun ja vesitornin välimaastossa kummallisen kurotuksen etelään.

Tähän karttakuvaan kiteytyy kolme kysymystä, joista riitti eniten palautetta. Suurin osa vastaajista sijoitti Rauhanpuistossa kasvavan puun Käppärään, mutta todellisuudessa koko Rauhanpuiston keskiosa kuuluu virallisesti Päärnäisten eli Kuukkarin Kaupunginosaan. Isomäki taas kurottautuu ison liikennevaloristeyksen kohdalle. Pikaruokaravintola Hesburger Pori Tiilimäki sijaitsee nimestään huolimatta Tiilinummen alueella.

Noormarkun kirkon sijainnin kaupunginosakartalla tiesi vain 16,3 prosenttia vastaajista. Enin osa arveli kirkon sijaitsevan Finpyyn alueella.

Porin poliisitalon sijaintia arvuutteleva kysymys oli visan helpoin ainakin sillä perusteella, että peräti 44,4 prosenttia vastaajista tiesi sen sijaitsevan Riihikedon alueella. Tiilinummikin sai runsaasti kannatusta, mutta sen raja kulkee junaradan lounaispuolella.

Keski-Porin kirkon liikenneympyrän eteläpuoli sijaitsee yllättäen Herralahden alueella. Suurin osa vastaajista veikkasi oikeaksi vastaukseksi Itätullia eli Viikkaria tai Linnan kaupunginosaa. Oikeiden vastausten osuus oli 22 prosenttia.

Tässä koosteessa esitetyt kartat ovat rajoiltaan suuntaa antavia. Kaupunginosien tarkempia rajoja voit tarkastella Porin kaupungin viralliselta kaupunginosakartalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut