Vast aikuiseks tulemise jälkee ole hoksannu Pori Päivä ytime

Pori Päivän kenenkää ei pir mussuttaa, et olis kiva semmone taik tämmäne ohjelma.

29.8. 12:30

Pori Päivää o juhlittu yli 60 kerttaa. Seuraava porilaisuure ja porilaiste juhla o tämä alkanee syyskuu viimisen kokonaisen viikoloppun, iha niinko ennenki. Jos yhrel Pori Päivä o yhretekevä markkinapäivä kertta vuares, toisel se o henkenostatust ja poismuuttaneitte kutsumist kotikonnuil.

O satteine lavvantai. Mul o uus, hiano ruiskukasinine satteevarjo. Siin o jottai pikkuruisii kukkasii ja frillat reunas. Mää ole alta kouluikkäine ja mummu kans noustaa kuutose linjurii Musa kentä lairalt päi kauppatorrii. Ollaa matkal Pori Päivä viattoo ja Tiimarii.

Linjuri ajjaa sihe kauppatori viarustal ja me kävellää Satapaska läpitte nahkiaiskojul. Mää saa heti yhre ympyräsuise ja toine pannaa jemmaa kottiiviätäväks. Toril o tunnelmaa ja Tiimarist ostetaa uus hajukumi.

Sit kulluu vuasii ja Pori Päivää liittyy sekalaisii muistikuvvii toriohjelmast, ilosest meininkist, ohrankryynivelli hajust ja siit, et äiti ja isä kans käytii kahvilas. Vai olisko kumminki sillailpäi, et isä kans käytii jossaki kaffeel ja äiti oli torilairal töis, niinko lavvantaisi kultasepäliikkeis pruukattii ol kello yhtee saakka.

Vast aikuiseks tulemise jälkee ole hoksannu Pori Päivä ytime. Se o mu miälestäni se, et sillo kaikki voi osallistuu joko kiärtelemäl tapahtumis taik järjestämäl tapahtuma. Pori Päivä taustal häärii Pori-Seura yhteistyäkumppaneines.

Käytännös se tarkottaa sitä, et kaupunkiyhristys Pori-Seura järjestää torijuhla velleines ja koostaa kokonaisohjelma. Se, mitä kaikkines neljä päiväne Pori Päivä pittää sisälläs, riippuu kaikist meist. Joka ikine pihakirppis, tempaus, fläsmoppi, esitys, näyttely, konsertti kootaa yhtee ja siin se sit o.

Pori Päivä kokonaisohjelmaa pääsee kaikki semmoset tapahtumat, mikkä jollaki taval poikkee totutust. Esimerkiks ohjelmaa ei laitet liikkeitte mainoksii tavallisest kauppapäiväst. Mut jos luvas o erikoisohjelmaa, arvontaa, esittellyy tai muut, ilma muut se kannattaa ilmottaa.

Mikä mahtaa noust tämä vuare jännittävimmäks, miälekiintosimmaks taik houkuttelevimmaks ohjelmaks? Sitä ei voi iha tarkalles viäl tiätää, mut mul o veikkaus. Se tullee olemaa se, mikä erottuu 150 muu ohjelma joukost. Jos sul o miäles, mimmone ohjelma olis kiva, mihe mensit itte, kääri hihat ja järjest semmone!

Pori Päivän kenenkää ei pir mussuttaa, et olis kiva semmone taik tämmäne ohjelma. Jos suasikkii ei ol aikasempin vuasin löytyny, tee semmonne itte.

Ko Pori kaupunkitalo restaurointi oli aikanas valmis ja Pori Päivän siäl oli avoimet ovet, meni mää muu jouko mukan syynäämää nurkkii. Se oli hiano.

Väkevä tunne hiipi mu sisuksiini ja mää funteerasi, et jollakilail olis kiva ol ittekki osa Pori Päivää. Kotiseuturakkaus o tiivistyny viime vuasin nimenommaa sihe, et saa ol järjestämäs tulevil häärääjil muistoi, elämyksii ja ajatuksii haaveiltaviks.

Kirjoittaja on Pori-Seuran varapuheenjohtaja ja armoton Porin rakastaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut