Noormarkun yhtenäiskoulu saa aidan: ”Aita lisää turvallisuutta ja auttaa hahmottamaan koulupihan rajat”

38 000 euroa maksava aita on luvattu rakentaa syyslukukauden aikana.

Uusi aita rakennetaan ympäröimään koko Noormarkun koulukompleksia, johon kuuluu kolme eri rakennusta.

16.8. 13:45

Pori

Noormarkun yhtenäiskoulun pihan turvallisuus parantuu, kun sen ympärille rakennetaan aita sekä sisäänkäynneille laitetaan jousiportit. Tarkka rakennusajankohta ei tosin ole vielä tiedossa.

”Toivoimme, että aita olisi saatu rakennettua jo kesällä, mutta se ei vielä silloin toteutunut. Nyt meille on kuitenkin luvattu, että aita valmistuu tässä syyslukukauden aikana. Esimerkiksi syysloman aikana rakentajilla olisi tilaisuus tehdä töitä rauhassa,” pohdiskelee koulun rehtori Jaakko Laeslahti.

Rahoitus aidalle on kuitenkin jo myönnetty. Koulukompleksia ympäröivän aidan hinta-arvio on 38 000 euroa.

”Olemme toivoneet aitaa erityisesti alakoululaisten turvaksi. Aita auttaa pieniä koululaisia hahmottamaan koulun pihan rajat, eikä pallotkaan lennä sitten niin helposti naapuriin. Tässä on lähellä aika paljon naapurustoa.”

Noormarkun yhtenäiskoulu koostuu kolmesta eri rakennuksesta, ruokalasta sekä ala- ja yläkoululaisten osista. Uusi aita ympäröi vastaisuudessa niitä kaikkia.

Monien koulupihojen tapaan myös Noormarkun koulu houkuttaa iltaisin autoilla ja mopoilla liikkuvaa nuorisoa. Tämän on huomannut myös rehtori Laeslahti myöhään töitä tehdessään.

Viranhaltijapäätöksessä mainitaan pihan olevan jopa vaarallinen pihassa liikkuvien autojen ja mopojen vuoksi.

”Juuri juttelin kiinteistöhuollon kanssa siitä, että tänä kesänä meidän koulun pihassa on tehty selvästi vähemmän ilkivaltaa kuin edellisvuosina”, Laeslahti kertoo hyvillään.

Hän huomauttaa, että koulun pihalle saa toki tulla myös iltaisin, jos vain käyttäytyy asiallisesti.

”Juuri juttelin yhdeksäsluokkalaisten kanssa pitkään siitä, että alakoulun piha voitaisiin jättää kuitenkin noiden pikkuisten käyttöön. Kyllä sen ymmärtää, että keinuissa on kiva istua ihan aikuistenkin ihmisten, mutta silti keinut saavat jäädä pienille koululaisille myös iltaisin.”

Yläkoululaisten pihalla on Laeslahden mukaan esimerkiksi parkour-rata, jossa nuorisolla olisi tilaa temmeltää myös ilta-aikaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut