Siirtolapuutarhan kukkapelto jäi haaveeksi

Viime vuonna kukkapelto jäi tekemättä, koska sähköjä ei saatu ajoissa. Tänä vuonna rahoitus uupuu.

Luodon siirtolapuutarhayhdistyksen talkoolaiset istuttivat viime vuoden kesäkuussa muun muassa auringonkukkia ja härkäpapuja. Arkistokuvassa Minna Renholm (vasemmalla), Minna Laaksila ja Mariette Toropainen ovat työn touhussa.

27.6. 7:51

Vähä-Hevosluodossa, siirtolapuutarhan ja ruokapuiston välissä, olisi pitänyt viime kesän lopussa lainehtia ihana kukkapelto. Sen oli määrä olla paikka, mistä kaupunkilaiset voivat vapaasti käydä poimimassa poimia kukkia ja kasveja.

Homma kuitenkin niin sanotusti kuivui kasaan, kun kovasta yrityksestä huolimatta vesipistettä ei saatu palstojen lähelle ja kastelu jäi kuivana, kuumana kesänä riittämättömäksi.

Nyt paikalle on rakenteilla kastelujärjestelmä, mutta avointa kukkapeltoa sinne ei enää tule.

”Meille oli viime vuodeksi myönnetty hankerahaa. Sitä jäi käyttämättä, koska kaupunki ei saanut kastelujärjestelmän vaatimia sähkövetoja tehtyä ajoissa.”

”Nyt sinne ollaan saamassa riittävästi sähköä, mutta jouduimme palauttamaan viime vuonna käyttämättä jääneet hankerahat ja tälle vuodelle emme avustusta enää saaneet, joten kukkapelto jää istuttamatta”, Luodon siirtolapuutarhayhdistyksen tiedottaja ja taloudenhoitaja Jaana Sävel harmittelee.

Paikkaa ollaan vuokraamassa viljelypelloksi.

”Hyvää tässä on se, että nyt alueen palstaviljelijätkin saavat vettä. Tähän asti heidän on pitänyt hakea kasteluvesi kannulla joesta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut