Osallisuutta, hyvinvointia ja liikuntaa Aravan puistossa

20.6. 18:54

Ikäystävällinen Pori -hanke järjesti keskiviikkona 15. kesäkuuta senioreille suunnatun Ikääntyneenä täyttä elämää -hyvinvointitapahtuman Aravan lähiliikunta-alueella. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Porin kaupungin liikuntapalveluiden, Vapaaehtoistoiminnan keskus Liisan, Porin seudun diabeetikoiden ja Ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön kanssa.

Tapahtuman tavoitteena oli lisätä tietoutta iäkkäille suunnatuista palveluista. Lisäksi oli mahdollista osallistua ohjattuun porrastreeniin ja saada terveysneuvontaa.

Ikäystävällinen Pori -hanke on sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama vuoden 2023 loppuun jatkuva hanke, jossa pyritään tavoittamaan Porin perusturvan alueella kotona asuvat yli 75-vuotiaat asukkaat.

Hankkeen toiminnan avulla on tavoitteena edistää hyvinvointia, terveyttä ja osallisuutta erityisesti niille ikääntyneille, joille se ei taloudellisista tai sosiaalisista syistä ole mahdollista, tai he eivät tiedä ikääntyneille järjestettävästä toiminnasta.

Ikääntyneenä täyttä elämää -tapahtuma oli onnistunut ja se keräsi kiitosta osallistujilta. Sää suosi tapahtumaa, johon osallistui yli 40 senioria. Suurin osa osallistujista oli lähialueen asukkaita, mutta tilaisuus oli saanut liikkeelle myös Pihlavasta matkanneita. Iloinen puheensorina katkesi vain ohjatun toiminnan alkaessa. Porin kaupungin liikuntatoimi tutustutti väkeä porrasharjoittelun saloihin alkulämmittelyä ja loppuvenyttelyä unohtamatta.

Erilaisten tapahtumien ja ohjattujen toimintojen tärkeys sekä omasta kunnosta huolen pitäminen korostui ihmisten keskusteluissa. Myönteiset kohtaamiset ja ihmissuhteet ovat ikääntyneen voimavara. Nämä vaikuttavat positiivisesti toimintakyvyn kaikkiin osa-alueisiin.

Kesäisestä Porista löytyy useita mahdollisuuksia lämpimiin kohtaamisiin sekä omasta kunnosta huolehtimiseen. Porin kaupungin kesäliikuttajat järjestävät maksuttomia ohjattuja voima- ja tasapainotreenejä Semafori-puistossa keskiviikkoisin kello 11.30.

Lisäksi Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahalla toteutetaan senioritreenejä tiistaisin Liisantorilla sekä torstaisin Itätuulen koulun kentällä kello 9–9.45.

Lisää tietoa kesäliikuntamahdollisuuksista löydät osoitteesta pori.fi/liikunta ja seuraamalla sosiaalista mediaa aihetunnisteella #poriliikkuu.

Ikäystävällinen Pori -hanketyöntekijöitä on mahdollista tavata kesän aikana pop-up -pisteillä torilla, kauppakeskuksissa ja Suomi-Areenalla.

Jenni Taimi

Porin kaupungin liikuntapalvelut

Marjut Riikonen

Ikäystävällinen Pori hankevastaava

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut