Suvi alkaa mittumaarist

21.6. 6:00

Mukuluures mittumaari sijottu jollakilail sanamukasesti keskisuvvee. Sihe mennes oltii oltu jo lomal ja uimas ja aurinko paisto yät päivää.

Juhannuksee valmistauruttii suursiivouksel ja kauppalistoi tehtii kahret. Estiks viikkoo enne hajettii semmoset ruakatarvikkeet, mikkä ei menny pahaks ja juhannusaattoaamusti torilt perunii, tillii ja kaloi.

Juhannukse sijainnist puhuttii nii taajaa ja jok ikine vuasi, et mul o vahva muistikuva siit, et juhannukse paikka vähä vaihteli, eikä se sijottunu ko harvoi pyhävuarokautee. Torellisuures juhannus o siirretty viikoloppuu jo 1950-luvul.

Nykysi mää jatka perinnet ja hämmästy joka vuasi, et juhannus tosiaanki o viikoloppun! Ohhoh!

Viime vuasin ole hoksannu, et keskisuvi o aika omituine määre. Mist se lasketaa? Allakast? Ehhehe.

Ole ruvennu hyväksymmää se, et Suame suvi o oikeesti kauhee lyhkäne ja sil ei itte voi kauheesti mittää. Ainoo mil voi, o oma funteeraamine.

Yhten kevvään hankei oikee kivoi pitkäpulttisii, pitkähelmasii ja pitkähihhaisii kirkkaafärisii vaatteit mahrollist kylmää kesäkuut varte. Tuliki pitkät ja kuumat lomakuukauret. Nyte niil kaikil o ollu käyttöö, vaik kai villatröijjy pikapualii saa nakat vintitrapuil.

Varsinki tänä vuan, ko rajotuksist o ainaki hetkellisesti lopullisesti päästy, voi luannehtii, et kesäkuu o ollu melkolail tyätäyteine. Se o sitä joka vuasi, mut tänä vuan o selvästi järjestetty ja pantu alul kaikesorttisii tilaisuuksii, mikkä o jääny parilt vuarelt pitämäti.

Enne mittumaarii o syyt saar mailma valmiiksi ja samal valmistaa tuleva syksy. Ensimäist kerttaa ole kumminki tänä vuan ymmärtäny, et kesäkuu o kertakaikkias juur mul vuare kiiruisin kuukausi.

Ole kuullu myäski, et vanhemmite aika kulkee jollakilail noppeemmi. En ymmär kui noppeesti se tulevaisuures lainkaa mahtaa kulkee. Ainaki tarttee ruvet pitää puhelimes akkuu ain täyn, et voi soittaa sit jonku hakemaa, ko puttoo lopullisesti väliasemal.

Tänä mittumaarin ollaa kumminki funteerattu nautiskel vappaist piremmä kaava mukkaa. Jos jo torstain laskee varpaat lämpösee vettee, vois ne nostaa siält poijjes vast pyhän. Mee tapaukses lämpöne vesi tosin o lähinnä takaterassi ämpäris, mut ei kai sil mittää vällii ol.

Nii moni asja o kumminki enempi korvai välis ko missää mual. Jos ajattellee se lämpöse vete tuntuva mukavalt, ei sil luulis lopult oleva kovi suurt merkityst, onko ympäril ääretön aava vai kymmene litraa hanavet.

Lukijoil mää toivota omanäkköist, lempeet ja virkistävvää mittumaariaikaa! Koita itte tehr samallail.

Kirjoittaja o porilaine murreihmine.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut