Porin teatterin kupeeseen nousee terassikahvila – esiintymään paikallisia trubaduureja

Cafe Teatterikuja on auki säävarauksella koko heinäkuun.

Terassikahvilan valmistelut ovat vielä kesken. Aitaa on kuitenkin jo vähän ehditty pystyttää.

7.6. 15:43

Pori

Raatihuoneenpuiston puoleiselle sivulle Porin teatteria avataan heinäkuun ajaksi uusi terassikahvila Café Teatterikuja. Komean holvipylväikön eteen aukeavan kesäterassin avajaisia vietetään 1. heinäkuuta kello 16 alkaen.

”Olemme sään armoilla, mutta toisaalta terassi tulee ihan älyttömän kauniille paikalle”, sanoo Café Teatterikujan emäntä Riikka Reunamo.

Reunamo kertoo, että terassille on tulossa noin 100 asiakaspaikkaa. Työvoimaksi on viiden teatterin vakituiseen henkilökuntaan kuuluvan henkilön lisäksi palkattu kaksi opiskelijaa.

Kyseessä ei ole pelkkä terassi, vaan luvassa on myös jonkin verran ohjelmaa. Reunamo kertoo, että Café Teatterikujaan on tarkoitus palkata esiintymään paikallisia trubaduureja. Suunnitelmissa on myös vapaa sana -päivä, jonka aikana kuka tahansa voisi tulla laulamaan tai vaikka lausumaan runoja terassille.

Terassikahvilan aukioloajat tarkentuvat myöhemmin ja muokkautuvat sään ja kävijämäärien perusteella. Avaamaan pyritään Reunamon mukaan joka päivä kello 12, ja ainakin jazzviikolla on tarkoitus sulkea vasta pikkutunneilla.

”Meillä on luvat siihen, että saamme olla puoli kahteen asti yöllä auki. Jazzien aikaan varmasti ainakin suljemme vasta tuolloin.”

Jos kävijöitä riittää, Café Teatterikuja on mahdollisesti kesällä 2023 auki muulloinkin kuin heinäkuussa.

Myyntiin Café Teatterikujan listalle on tulossa ainakin kahvia, lohileipää, muffinsseja, jäätelöä ja virvoitusjuomia A-oikeuksin. Tietoa aukioloajoista ja terassin ohjelmatarjonnasta tullaan julkaisemaan kahvilan facebook-sivuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut