Porilaiset ovat pahoittaneet mielensä pysäköintiasioista monta kertaa

Aihe lienee Porissa ikuinen ja tarjoaa seuraajilleen vielä paljon iloa ja surua. Siksi alankin odottaa Yyterin vierasvenelaituria, Isonmäen palloiluhallin pysäköintiongelmia ja toriparkkia.

23.5. 17:31

Pysäköintitila on Porissa nostattanut suuria tunteita ja tukkinut tekstaripalstaa iät ja ajat. Keskustan pysäköinnin hinnoista on vängätty jo pitkään, ja torin laidan ilmaispaikoistakin jo useampi valtuustokausi.

Oma lukunsa on Suomi-Areenan aika. Muistan erään torin laidan kauppiaan legendaarisen mielensäpahoittamisen, kun hänen liikkeensä edustan parkkipaikat otettiin areenan tieltä pois käytöstä. Parin parkkiruudun puute oli kaatamassa lähestulkoon koko yritystoiminnan, eikä sillä ollut mitään väliä, että kyseinen tapahtuma toi viikoksi tuhansia ihmisiä aivan hänen liikkeensä eteen, hopeatarjottimelle.

Muistan myös aikanaan monitoimiareenaa kaavaillun Puuvillan kauppakeskuksen viereen, ja jo tuolloin huoletti, mihin autot sitten pysäköidään. Kannattaa muuten mennä katsomaan Eurooppaan, miten 50 000 ihmistä saadaan Areenalta kotiin alta tunnissa, ilman yhtään isoa parkkipaikkaa. Taikuutta.

Porilaiselle oma auto ja sen pysäköinti on selvästikin siis etuoikeus, josta ei tingitä.

Aivan oma lukunsa on ollut pysäköiminen Meri-Porissa. Kallossa koettiin joitain vuosia sitten varsinainen parkki-gate, kun virkistyskäyttöön osoitetulla, kaupungin omistamalla saarella alkoi käydä ihmisiä. Kauheeta.

Sittemmin kahvilalle kävi kuten Kaukovaaran Karille, eli huonosti. Rauha oli maassa ja parkissa tovin. Nyt odotetaankin mielenkiinnolla mitä tapahtuu, kun kahvila on uudessa kukoistuksessa, ja paikalle ilmestyi lisäksi parkki vielä veneillekin! Kauheeta.

Takavuosina Kallon metsissä ja puskissa eleli kesäisin omanlaisiaan rantojen miehiä, nykyisin siellä viettää aikaa ilahduttavan aktiivisia veneparkkipirkkoja. Rantojen miehiä kai siis hekin.

Vati läikähti silti yli tänä keväänä Yyterissä. Yksityinen yrittäjä alkaa periä omalle maalleen rakennetun, omakustanteisesti ylläpidetyn parkkipaikkansa käytöstä parkkimaksua. Eli enää ei voi yleiselle uimarannalle mennessään parkkeerata toisen maalle ilmaiseksi, vaan joutuu joko maksamaan tai jättämään kaupungin verovaroin rakentamalle uudelle parkkipaikalle ainakin satojen, ellei kymmenien metrien päähän. Kauheeta. Taas.

Virkistyshotellille luvattiin jo boikottia ja varmaa konkurssia. Totta kai parkkipaikan muuttaminen maksulliseksi aiheuttaa monenmoista mietintää yrittäjälle, mutta jotain oli varmasti tehtävä, jos omat asiakkaat eivät päässeet hotellin omalle parkkipaikalle. Asiakkaat, joille se parkkipaikka varmaankin lähtökohtaisesti on rakennettu.

Samalla logiikalla ymmärrän niitä Kallon metsien miehiä. Ei se laiturikaan ilmainen ole rakentaa, ja jos siihen sitten raappii barnaakkeleitaan kaiken maailman turistit, niin ärsyttäähän se.

Aihe lienee Porissa ikuinen ja tarjoaa seuraajilleen vielä paljon iloa ja surua. Siksi alankin odottaa Yyterin vierasvenelaituria, Isonmäen palloiluhallin pysäköintiongelmia ja toriparkkia. Kauheeta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut