Porilaine peräkonttikirppis valtaa Puuvillan sisäpihan lauantaina – tältä laajennettu tapahtuma-alue näyttää kartalla

Perinteikkäässä tapahtumassa sadat kirppismyyjät kauppaavat itselleen tarpeettomaksi jääneitä tavaroita ja vaatteita suoraan peräkonteistaan ja vilteiltään. Tapahtuman avulla kerätään myös varoja hyväntekeväisyyteen.

Vuoden 2019 peräkonttikirppiksellä tähän Renault Twingoon mahtuu yllättävän paljon tavaraa.

19.5. 10:00

Pori

Porilaine peräkonttikirppis järjestetään parin koronavuoden mittaisen tauon jälkeen kauppakeskus Puuvillan sisäpihalla lauantaina. Tapahtumasta on tulossa laajempi kuin koskaan, sillä sille on varattu entistä selvästi suurempi osa piha-alueesta.

”Aiempina vuosina tapahtuma on vetänyt puoleensa tuhansia ihmisiä, joten odotamme väenpaljoutta tänäkin vuonna. Tapahtuma on jo herättänyt runsaasti ennakkokiinnostusta, sillä kirppiksen autopaikat myytiin loppuun huhtikuussa, vain muutamassa päivässä, toteaa tapahtuman järjestäjiin Porilaine-lehden puolesta kuuluva Iiris Jokinen.

”Kyseessä on ulkoilmatapahtuma, joten kävijämäärä riippuu tietenkin osaltaan myös säistä. Tapahtumaa ei kuitenkaan peruta sateen sattuessakaan”.

Myyjäksi haluavilla on silti vielä pieni mahdollisuus päästä mukaan, vaikka paikka olisi mennyt sivu suun.

"Myyjien sisäänajo myyntipaikoille on kello 7.00, joten puoli yhdeksän aikaan kannattaa tulla paikan päälle kärkkymään, josko joku myyntipaikan varanneista jättääkin tulematta. Vapaaksi jääneet paikat annetaan käteismaksua vastaan jonottajille kello 8.30 jälkeen”, sanoo Jokinen.

Kirppispaikasta maksettu raha menee hyvään tarkoitukseen. Järjestäjät ohjaavat peräkonttikirppiksen tuotot Länsi-Suomen Diakonialaitoksen hallinnoimalle hankkeelle, joka ehkäisee nuorisotyöttömyyttä ja ikäihmisten yksinäisyyttä Satakunnassa.

Kirppistuottojen sekä syksyllä toteutettavan haastekampanjan turvin syrjäytymisvaarassa olevia nuoria on pystytty palkkaamaan ikäihmisille suunnattuun ystävätoimintaan jo usean vuoden ajan.

Peräkonttikirppiksen kartta näyttää tältä.

Yleisölle tapahtuma avautuu kello 9 ja jatkuu kello 14 saakka. Tapahtuman kantavana teemana on kestävä kehitys, ja kaupanteon ohella tänä vuonna kirppiksellä kierrätetään autojen lyijyakkuja ja matkapuhelimia.

”Matkapuhelimet voi tuoda Fonumin kierrätyslaatikkoon Satakunnan Kansan teltalle. Auton akut vastaanottava Tiilimäen Romuliikkeen pakettiauto taas päivystää kirppisalueen reunalla koko tapahtuman ajan. Paikka on mietitty niin, että akkujen tuojat pääsevät vastaanottopisteen viereen autolla”, Iiris Jokinen kertoo.

Ohjelmassa on myös kasvomaalausta sekä lapsi- ja lemmikkieläinkuvausta huokeaan hintaan. Kuvaukseen ei tarvitse tehdä ennakkovarausta sillä kuvaus toteutetaan nonstop-periaatteella. Kuvaus- ja kasvomaalauspiste löytyvät leikkipuiston lähettyviltä.

Kirppisalueella on myös Diakin opiskelijoiden pyörittämä kahvilateltta, jossa on tarjolla perinteistä markkinamakkaraa, kahvimyyntiä sekä arpajaiset. Satakunnan Kansan teltalla taas on tarjolla digineuvontaa.

”Tarjoamme henkilökohtaista opastusta satakunnankansa.fi:n, näköislehden ja mobiilisovelluksen käyttöön sekä Sanoma-tilin luomiseen. Voit ottaa oman laitteesi ja Satakunnan Kansan asiakasnumerosi mukaan. Asiakasnumero löytyy tilauslaskusta”, neuvoo Iiris Jokinen.

Tapahtuman lopun häämöttäessä kello 13.00 paikalle kurvaa SPR Kontin pakettiauto, johon kirppismyyjät voivat halutessaan tuoda myymättä jääneet kirppistavaransa. Mikään roskis tuo paku ei kuitenkaan ole, sillä Konttiin otetaan vain puhtaita ja ehjiä vaatteita sekä kodintarvikkeita.

Tänä vuonna paikalla on myös Hope ry, joka ottaa vastaan hyväkuntoisia lastenvaatteita- ja tarvikkeita sekä leluja ja harrastevälineitä.

Porilaine peräkonttikirppis -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Porilaine-lehti, Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja Diakon. Avainasemassa peräkonttikirppiksellä ovat 60 Diakin opiskelijaa, jotka hoitavat tapahtuman käytännön järjestelyt.

Mikä ja millai?

Porilaine peräkonttikirppis

Peräkonttikirppis järjestetään kauppakeskus Puuvillan sisäpihalla lauantaina 21.5. kello 9–14.

Myyjien sisäänajo alkaa kello 7 ja paikalla on oltava kello 8.30 mennessä.

Saapumatta jättäneiden myyjien paikat annetaan jonottaville myyjille kello 8.30. Ison autopaikan hinta on 20 euroa, autopaikan hinta on 15 euroa ja vilttipaikan hinta 10 euroa.

Myyjät ohjataan sisään jonotusjärjestyksessä Pumpulikatua pitkin molemmista tulosuunnista.

Polkupyörällä tai jalan paikalle tulevat myyjät voivat mennä suoraan myyntipaikalleen. Sisäänajon nopeuttamiseksi, ota mukaan myyntipaikan vastausviesti.

Peräkonttikirppistä ei ole tarkoitettu uuden tavaran tai elintarvikkeiden myyntiin. Ota siis myyntiin vain ”kirppistavaraa”. Harrastusmielessä valmistettuja käsitöitä voit myydä kirppispaikallasi.

Yhden myyjän käytössä on yksi pysäköintiruutu, isoilla paikoilla kaksi perättäistä ruutua. Pysäköi autosi peräkontti kulkuväylää kohti. Ruutuun voi tuoda myös peräkärryn. Auton taakse voi pystyttää korkeintaan pysäköintiruudun levyisen ja 80 senttimetriä syvän pöydän tai vaaterekin. Järjestäjät tarkkailevat tilankäyttöä.

Pysäköintiruutu on siivottava kirpputorin jälkeen. Alueelle saapuu kello 13 SPR Kontin pakettiauto, johon voi halutessaan viedä myymättä jäänyttä ehjää ja puhdasta tavaraa. Hope ry vastaanottaa lastenvaatteita- ja tarvikkeita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut