Kehitysvammaisille ponnistetaan nollabudjetilla kesätanssit hevostallilla: ”Tyttöystävä pitäisi löytää”

Pitkän hiljaiselon jälkeen menojalkaa jo vipattaa. Tanssin ohessa voi myös ihailla tallilla asuvia hevosia ja poneja.

Valmista tulee ja vauhdilla! Tulevaa tanssipaikkaa siivoamassa puuhamiehet Kari Heiskari ja Marko Fetula.

2.6. 9:00

Pori

Korona-aika on koetellut kovakouraisesti lähes kaikkia, mutta erittäin tiukilla ovat olleet kaikki erityisryhmät. Esimerkiksi kehitysvammaiset eivät ole pariin vuoteen päässeet oikein mihinkään.

Nyt kun tilanne on tuntunut vähän helpottavan, menojalkaa on alkanut vipattaa: ”Tyttöystävä pitäisi löytää”, pukee sanoiksi monen ajatukset kehitysvammaisten asumisyksikkö Akselissa Ulvilassa työskentelevä Kari Heiskari.

Koska kivoja tapahtumia ja kohtaamismahdollisuuksia ei juuri ollut tiedossa, tarttuivat tarmokkaat toimeen. Keksittiin, että perinteiset tanssithan ne ovat mainio tapa hauskanpitoon ja toisiin tutustumiseen.

Kari Heiskarin puoliso Sanna Lähteenlahti-Heiskari lupasi, että hänen hevostallinsa Nellelän tiloja voi käyttää tanssien järjestämiseen. Nellelä sijaitsee Sonninmäentien varrella Pinomäessä Porissa. Siellä on runsaasti tilaa tanssiin ja muuhun seurusteluun.

Tapahtuman tehoryhmässä ovat mukana myös Marianne Hellman-Naski, Aleksi Virtanen, Teija Vesterholm ja Erja Vertanen. Hyvänä apuna järjestelyissä ovat myös Nellelässä hevosavusteisessa hyvinvointipalvelussa säännöllisesti käyvät Jesper Ristimäki ja Marko Fetula.

Järjestäjät epäilevät, että Kiltsi- ja Histamiini-ponit ovat tanssien suurin vetonaula. Kuvassa ovat myös vasemmalta Aleksi Virtanen, Teija Vesterholm, Kari Heiskari, Sanna Lähteenlahti-Heiskari, Marianne Hellman-Naski, Marko Fetula ja Jesper Ristimäki.

Tanssien suunnittelu on jo edennyt pitkälle. Ne ovat keskiviikkona 29. kesäkuuta. Päiväsaikaan, jotta esimerkiksi eri asumisyksiköistä olisi helppo tulla paikalle.

Tutut ja tutuntutut on valjastettu hommiin: Kari Heiskarin ystävä Markku Penttilä on luvannut tehdä mainokset, puffetin paikalle hoitaa osin kehitysvammaisten voimin pyöritettävä kahvila Masaliisa Ulvilasta. Penkit saadaan Antinkartanosta ja bajamajat tarjoaa käyttöön Veikko Lehti Oy.

Luvassa on myös tietenkin tanssibändi ja yllätysesiintyjä – hekin kaikki ovat liikkeellä vapaaehtoispohjalta.

”Minä voisin tulla esittämään räppiä”, Jesper Ristimäki tarjoutuu.

Marko Fetula puolestaan tunnetaan huomattavan siistinä miehenä, joten häneen luotetaan kovasti tanssipaikkana toimivan suulin siivoajana.

Tapahtumassa voi tanssin lomassa ihailla myös tallilla majaa pitäviä hevosia, etenkin seniori-ikäisiä poneja Histamiinia ja Kiltsiä.

”Tämä on tämmöinen kotikutoinen tapahtuma nollabudjetilla”, Kari Heiskari kuvailee.

Järjestäjiä jännittää kovasti tulevat tanssit, sillä vastaavaa tapahtumaa ei ole aiemmin ollut. Vielä tässä vaiheessa ei ole tietoa, paljonko väkeä tanssitapahtuma vetää. Käytännön syistä tapahtuma järjestetään kuitenkin suljettuna kutsuvierastilaisuutena.

Järjestäjät toivovat tapahtuman ajaksi tietenkin hyvää säätä. Jos kuitenkin satelee, sekään ei estä juhlahumun nousua, sillä paljon juhlakansaa mahtuu sateensuojaan suuliin ja maneesin katon alle.

Ennen kaikkea tanssipäivältä toivotaan hyvää menoa, tunnelmaa ja hauskuutta – sekä kenties muutamaa alkavaa romanssia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut