Salsafestivaali palaa Yyteriin

West Coast Salsa Festival järjestetään toukokuussa ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen.

West Coast Salsa Festival on ensimmäinen porilainen salsafestivaali.

14.4. 7:00 | Päivitetty 14.4. 9:38

Pori

Porkka Badass Productions järjestää Yyterin Virkistyshotellissa salsafestivaalit 6.–8. toukokuuta.

”Ensimmäistä kertaa festivaali järjestettiin vuonna 2019, mutta kolmen vuoden tauon jälkeen on kuin järjestäisi näitä taas ensimmäistä kertaa ikinä”, Porkka Badass Productionsin tuottaja-yrittäjä Jenni Weber sanoo.

”Korona-aikaan ei ole juuri päässyt tanssimaan, kun turvavälejä ei oikein voi paritanssissa pitää, joten tässä on monen vuoden patoutunut juhlimisen tarve.”

Päivisin festivaalilla on luvassa kuubalaisten ja suomalaisten tanssinopettajien vetämiä tanssitunteja sekä aloittelijoille että konkareille. Iltaisin festivaalit jatkuvat klubeilla livemusiikin merkeissä.

”On ihanaa päästä näkemään vanhoja ja uusia tanssituttuja ja nauttimaan kaikesta siitä yhteisöllisyydestä ja tanssin riemusta, mitä salsaan kuuluu”, Weber iloitsee.

Klubeilla erilaisia lattarirytmejä soittavat kuubalaiset DJ:t Don C ja El Beny. Lauantain klubin pääesiintyjä on salsaorkesteri Tiempo Habana.

Tiempo Habana on suomalais-kuubalainen yhtye Helsingistä. Sen ohjelmisto koostuu modernilla timba-tyylillä tanssittavasta salsasta. Yhtye esittää sekä omia kappaleitaan että uudelleen sovitettuja kuubalaisten timba-yhtyeiden kappaleita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut