Taitaja2022-tapahtumasta rakennetaan Porin kesän ensimmäistä suurtapahtumaa: kävijätavoite 40 000 vierailijaa

Ammattitaidon SM-kilpailut oheistapahtumineen levittäytyvät laajasti Porin urheilukeskuksen alueelle sekä Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueelle.

Taitaja2022-tapahtuman satakuntalaisista kisaajista yksi on porilainen Joona Höijer, joka pääsi finaaliin automaatioasennuksen kilpasarjassa.

5.4. 18:08

Pori

Toukokuussa Porin urheilukeskuksen alueella järjestettävään ammattitaidon SM-finaaleihin eli Taitaja2022-tapahtumaan odotetaan peräti 40 000 vierailijaa neljän päivän aikana. Kyseessä on siis Porin tulevan kesän ensimmäinen todellinen suurtapahtuma.

”Toki kävijämääräennuste on vielä pieni kysymysmerkki, sillä emme tiedä, millainen koronatilanne tulee tapahtuma-aikaan olemaan. Vierailijamäärä riippuu tietenkin vahvasti myös satakuntalaisten kiinnostuksesta, eli kuinka vetovoimaisia taitajat heidän silmissään ovat”, pohtii kilpailujohtaja Diana Bergroth-Lampinen.

Tapahtuma levittäytyy laajasti urheilukeskuksen alueelle ja lähistöllä sijaitsevalle Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueelle. Urheilukeskuksessa pääareenana toimii Karhuhalli ympäristöineen, minkä lisäksi toimintaa on eritoten harjoitusjäähallissa, West Areenalla ja stadionin viereisillä kenttäalueilla.

Tapahtumaa rakentamassa on liki tuhat opiskelijaa.

Tapahtuman keskiössä ovat ammatilliset opiskelijat, jotka ovat esikilpailujen kautta raivanneet tiensä ammattitaidon SM-finaaleihin. Taitaja-kisaajia on kaikkiaan 350 ja lajeja 50. Lajikirjoon mahtuu laajasti ammatillisen osaamisen kirjoa ajoneuvotekniikasta floristiikkaan ja putkiasennukseen.

Satakuntalaisia finalisteja tapahtumassa kisaa 30, heistä 19 on Winnovasta ja 11 SataEdusta.

”Lajien järjestelyissä äärimmäisen tärkeässä asemassa ovat työelämäkumppanit, jotka tuovat paikalle esimerkiksi laitteita ja osaamistaan. Ilman heitä useimmat lajit jäisivät aivan torsoiksi”, kiittelee kilpailupäällikkö Tuomas Mäki-Ontto.

Yhteistyökumppanit osallistuvat konkreettisesti myös kilpailun voittajien palkitsemiseen. Satakunnan Osuuskauppa on esimerkiksi lupautunut tarjoamaan suoraan työpaikan osalle lajivoittajista.

Kisaamisen lisäksi tapahtumakokonaisuuteen mahtuu myös runsaasti oheistapahtumia, kuten paneelikeskusteluja, seminaareja ja keskiviikkona järjestettävä iltatilaisuus Porin torilla. Kaikille avoimen tilaisuuden musiikillisesta annista vastaavat räppäri Souce sekä Mikko Harju.

Tekojääradan kohdalle rakentuvalla Tapahtumatorilla taas toimintaa järjestävät tapahtuman yhteistyökumppanit. Satakunnan Osuuskauppa esimerkiksi pystyttää alueelle festarikaupan ja Amarillon grillivaunun.

”Kaikki, mitä alueella tapahtuu, on yleisölle avointa ja pääsymaksutonta. Näyteikkunalla olemme siis täällä”, Diana Bergroth-Lampinen tiivistää.

Urheilukeskuksen alue on perinteisesti ruuhkainen isojen yleisötapahtumien aikaan. Tapahtumajohtaja kannustaakin vierailijoita hyödyntämään keskustasta kulkevaa maksutonta non-stop-bussilinjaa, jolloin urheilukeskukseen ei tarvitse tulla omalla autolla parkkipaikkaa etsimään.

”Urheilukeskuksesta järjestetään lisäksi maksuton bussilinja Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueelle, jossa on esimerkiksi puolustusvoimien, ilmailuopiston, poliisin ja Satakunnan sairaanhoitopiirin toimintaa sekä Sotilaskotiyhdistyksen kenttäleipomo”.

Taitaja2022 Pori -tapahtuman päävastuullinen toimija on Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, pääyhteistyökumppaninaan Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu. Taitaja2022-tapahtumakokonaisuus järjestetään 16.-19. toukokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut