Porilaine bändi -kilpailu tekee paluun suurempana kuin koskaan: nyt porilaisbändeistä paras pääsee ison luokan estradille

Perinteikäs kilpailu tarjoaa porilaisille bändeille ja musiikintekijöille näytön paikan.

Porilaine bändi -kisan voittaja esiintyy samalla lavalla kuin esimerkiksi Haloo Helsinki! Kuva on vuoden 2017 Porisperestä.

15.3. 21:00

Pori

Korona-aikana tauolla ollut Porilaine bändi -kilpailu tekee paluun suuremmin panoksin kuin koskaan aiemmin: Kisan voittajalle on varattuna esiintymisslotti Porisperen uudelta isolta lavalta Kirjurinluoto Arenalla.

Voittajabändi nousee siis samalle estradille kuin Hellacopters, Tehosekoitin, JVG , Haloo Helsinki! ja muut Porisperen pääesiintyjät.

”Haluamme omalta osaltamme olla nostamassa porilaisia bändejä kohti isompia estradeja ja tarjota kunnon mahdollisuutta sekä suuren maailman meininkiä myös kisan voittajalle. Porissa on paljon hyviä ja aktiivisia bändejä, mutta ikävä kyllä keikkapaikat ovat vähissä. Nyt ovat puitteet kunnossa, joten toivotaan, että mahdollisimman moni osallistuisi kisaan”, kertoo Porisperen promoottori Harri Vilkuna.

Pääset tavoittelemaan paikkaa tähtien joukossa tekemällä jostakin bändisi biisistä musavideon ja lähettämällä sen meille perjantaihin 15. huhtikuuta mennessä. Videon visuaalisella laadulla ei ole suurta merkitystä kisassa etenemisen kannalta, sillä kilpailuraati keskittyy arvioinnissaan itse kappaleeseen.

Esikarsintavaiheessa riittää, että lähetät osoitteeseen porilaine@satakunnankansa.fi linkin vaikkapa Youtubessa julkaistuun bändisi videoon. Huomaathan, että yleisöäänestysvaiheessa tarvitsemme jokaiselta finaaliin pääsevältä bändiltä videon tiedostona, sillä finalistivideot julkaistaan Satakunnan Kansan verkkoalustalla.

Kilpailukappale saa olla korkeintaan reilun vuoden vanha, eli sen tulee olla äänitetty joko vuonna 2022 tai 2021. Tämä kilpailu ei ole cover-esityksiä varten, vaan kilpailukappaleen on oltava tehty nimenomaan kilpailuun osallistuvaa bändiä varten. Esittävän bändin pitää olla kotoisin Satakunnasta joko fyysisesti tai vähintään henkisesti.

Esiraati arvioi osallistuneet biisit ja valitsee kaikkein parhaat jatkoon finaaliin. Finaali järjestetään huhti-toukokuun vaihteessa yleisöäänestyksenä osoitteessa porilaine.fi, jossa lukijat pääsevät äänestämään suosikkiaan musiikkivideoiden perusteella.

Finaaliäänestyksessä kaikkein eniten ääniä saanut bändi valitaan Porilaine bändi 2022 -tittelin saajaksi ja nousee ensi kesänä Porisperen uudelle areenalavalle.

Porilaine bändi -kilpailun järjestävät yhteistyössä Porispere ja Porilaine-lehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut