Porin vanhan poliisiaseman tiloja vuokrattiin - Porilaine - Satakunnan Kansa

Porin vanhan poliisiaseman tiloja vuokrattiin

Porin kaupungilla ei ole toistaiseksi suunnitelmaa, mitä se aikoo kiinteistölle tulevaisuudessa tehdä.

Porin vanhimpana talona tunnettu puurakennus ja sen viereen vuonna 1914 rakennettu tiilirakennus muodostivat 1960-luvun alkuun saakka poliisiaseman. Rakennukset sijaitsevat Isolinnankadulla.

20.12.2021 20:32

Porin kaupunki on vuokrannut osan Isolinnankatu 16:ssa sijaitsevan vanhan poliisiaseman tiloista varastoksi yksityishenkilölle. Viranhaltijapäätöksen mukaan tiloja käytetään bändin tavaroiden säilytystilana ja mahdollisesti bänditilana.

Vuokra on 80 euroa kuukaudessa.

”Sitäkin on pohdittu, olisiko kaupungilla tiloille varastokäyttöä, mutta siihen ei ole nähty tarvetta”, Porin kaupungin tilayksiön päällikkö Mikko Viitala sanoo.

Kiinteistökokonaisuuteen kuuluu vuonna 1814 rakennettu puutalo, vuonna 1914 rakennettu tiilinen putkasiipi sekä autotalleja.

Puutalo on suojeltu. Se on tiettävästi Porin vanhin rakennus, mikä toimi alun perin köyhäintalona. Sinne sijoitettiin huutolaiset, jotka eivät kelvanneet edes huutokaupassa kenellekään. Epidemioiden aikana talo toimi kolerasairaalana.

Talo on ollut viime vuodet tyhjillään. Viimeksi siinä oli Satakunnan yhteisökeskus.

Putkasiivessä oli 2000-luvun alussa jonkin aikaa lounasravintola.

Porin kaupungilla ei ole toistaiseksi suunnitelmaa, mitä se aikoo kiinteistökokonaisuudelle tehdä.

”Käyttötarkoitusta pitää pohtia. Tällaisenaan sitä ei tulla myymään. Asia on ollut pitkään kaavoituspuolen listalla. Korttelin omistus on hajautunut, mikä vaikeuttaa kehittämissuunnitelmia”, Viitala toteaa.

Korttelista käytetty nimistystä quattro stagioni. Sillä viitataan korttelin tonttien sekalaisuuteen. Siellä sijaitsee kaupungin rakennusten lisäksi kerrostalo, vanha pienkerrostalo sekä polttoainejakelun kylmäasema. Kaikilla neljällä tontilla on eri omistajat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut