Coca-Colan joulurekka tuo joulukuussa ruuhkia Porin torille - Porilaine - Satakunnan Kansa

Limujätin ilmiöksi kasvanut joulurekka on aiemmin kiertänyt Porin kaukaa – nyt kiertue ulottuu myös tänne

Pari vuotta sitten Pori hävisi äänestyksessä Forssalle ja jäi näin joulurekkakiertueen ulkopuolelle. Rekan vierailu on aiemmin aiheuttanut ruuhkia jopa pikkupaikkakunnilla.

Kolme vuotta sitten joulurekan vierailu aiheutti ryysistä Pirkkalassa.

16.11. 11:20

Pori

90-luvulta lähtien esitetyistä televisiomainoksista kulttimaineeseen noussut Coca-Cola Joulurekka vierailee tänä vuonna myös Porissa. Limujätin järjestämä jouluinen kiertue on aiemmin kiertänyt Porin kaukaa, mutta nyt karhukaupunki mahtui kahdeksan tämän joulun vierailukohteen joukkoon.

Rekka kurvaa Porin torille lauantaina 11. joulukuuta ja on avoinna yleisölle kello 15-19 välisen ajan. Toria hallinnoivan Porin kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Mari Antikainen arvioi, että vierailusta tulee ison luokan yleisötapahtuma.

”Joulurekan vierailu on pistänyt jopa pikkupaikkakuntia ihan sekaisin – Ylivieskassakin liikenteenohjaus piti aloittaa tuntia ennen tapahtuman alkua. Uskon siis, että myös Porissa joulurekka houkuttelee paljon ihmisiä puoleensa. Keskustaan kannattaa tuona lauantaina suunnata julkisilla kulkuvälineillä, sillä parkkipaikkaa on taatusti vaikea löytää”, varoittelee Antikainen.

Porin tori on rakennustyömaan takia laajuudeltaan tavallista pienempi. Mari Antikaisen arvion mukaan tilaa on silti riittävästi.

”Talviaikaan torilla ei ole paljoa myyjiä, joten Eteläkauppatorilla on hyvin tilaa joulurekalle. Rekka on 19 metriä pitkä, joten sen ajaminen torille vaatii toki jonkun verran ennakkosuunnittelua”.

Limujätin joulurekka on maailmalla vieraillut yhteensä 300 paikkakunnalla. Sen suosio perustuu Coca-Colan televisiomainoksiin, joita on esitetty 90-luvulta lähtien.

Suomea kiertävä joulurekka on harvinainen Kenworth VW900A -jenkkirekka, vuosimallia 1978. Joulurekka on aiempina vuosina ehtinyt vierailla Suomessa 19 paikkakunnalla, ja pari vuotta sitten myös Pori oli ehdolla vierailukohteeksi. Silloin järjestetyssä äänestyksessä Forssa keräsi kuitenkin enemmän ääniä.

Joulurekka houkuttelee yleisöä puoleensa muun muassa ilmaiseksi jaettavilla juomilla. Lisäksi tapahtumassa voi muun muassa otattaa itsestään valokuvan joulurekan kanssa ja osallistua hyväntekeväisyyshengessä ”tölkkirulettiin”.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut