Porin kirjastojen suositut fatbike-lainaukset pistettiin jäähylle pyörävarkaiden takia - Porilaine - Satakunnan Kansa

Porin kirjastojen suositut fatbike-lainaukset pistettiin jäähylle pyörävarkaiden takia

Kolme kaupungin keväällä ostamista läskipyöristä on kadoksissa.

Leea Toukola esitteli lainattavissa olevia läskipyöriä Porilaine-lehdelle kesällä.

10.9. 17:38

Pori

Erittäin suosittu fatbike-maastopyörien lainaaminen kirjastoista on jouduttu pistämään tauolle pyörävarkauksien takia. ”Läskipyöriä” oli kesän mittaan mahdollista lainata Porin pääkirjastosta sekä Ahlaisten ja Lavian kirjastoista maksutta kirjastokortilla.

Parhaillaan on kadoksissa kolme Porin kaupungin keväällä ostamista pyöristä. Kyse ei ole siitä, että lainaajat olisivat jättäneet pyöriä palauttamatta, vaan asialla ovat ilmeisesti olleet ulkopuoliset pyörävarkaat.

– Lainaajat ovat kyllä tulleet ilmoittamaan varkaustapauksista nopeasti, selvittää hankekoordinaattori Leea Toukola Porin kaupungilta.

Lainaustoiminta pistettiin Toukolan mukaan tauolle, jotta lainaamiskäytäntöjä voidaan suunnitella uudelleen. Pohdinnassa on erityisesti se, miten pyörävarkauksia voidaan jatkossa ehkäistä.

– Tavoitteena tietenkin on saada lainaustoiminta uudelleen käyntiin. Jatkosta tiedotetaan sitten, kun suunnittelutyö valmistuu, Leea Toukola sanoo.

Porin kaupunki hankki keväällä kaikkiaan 24 leveärenkaista maastopyörää eli fatbikea, ja puolet näistä on ollut lainattavissa kirjastoista. Kesällä pyörät olivat lainattuina käytännössä jatkuvasti.

Luonto liikuttaa – hyvinvointia luontoreiteiltä ja kuntopoluilta -hankkeen myötä läskipyörillä on järjestetty myös matalan kynnyksen yhteisiä fatbike-lenkkejä. Nekin ovat olleet suosittuja, ja kesällä ensimmäiset lenkit varattiin täyteen jo vuorokauden sisällä ilmoittautumisen avaamisesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: