Lissu-palvelupiste saa Porin vuoden 2021 keskustateko -palkinnon - Porilaine - Satakunnan Kansa

Lissu-palvelupiste palkitaan Porin keskustan kehittämisestä– ”Kävelykadun häiriöiden vähenemisestä on jo tullut positiivista palautetta”

Palvelupisteen vaikutusta esimerkiksi kävelykadun tilanteeseen tutkitaan parhaillaan Tampereen yliopistossa.

Lissu on Sininauhan ylläpitämä paikka, jonne saa tulla vaikka olisi päihtynytkin. Vasemmalla kuvassa hankekoordinaattori Iida Koskinen ja oikealla hanketyöntekijä Katja Saraketo.

27.8. 12:14

Pori

Porin kaupunkikeskusta ry eli Porikorttelit on valinnut Porin Sininauha ry:n huhtikuussa Liisankadulle avatun Lissu-palvelupisteen Porin vuoden 2021 keskustateoksi. Palvelupisteen perusideana on tarjota myös päihtyneille paikka, jossa voi levähtää ja saada myös apua asioiden hoitamiseen.

– Toiminta on käynnistynyt vilkkaasti, Lissussa käy päivittäin 30-50 eri henkilöä. Joka päivä Lissuun tulee myös uusia asiakkaita. Asiakkaat voivat osallistua päivän ohjelmaan, tai istua alas juomaan kahvikupposen. Kävijöitä autetaan päivittäin erilaisissa asioissa esimerkiksi etuuksiin ja asumiseen liittyen, Porin Sininauha ry:n toiminnanjohtaja Johanna Huhtala kertoo palkitsemistiedotteessa.

Porikortteleiden toiminnanjohtajan Mari Antikaisen mukaan Lissulle on selvästi tarvetta Porin keskustassa. Päihteidenkäyttäjille ei ole aiemmin ollut tarjolla palveluita, ja se on näkynyt esimerkiksi kävelykadun levottomuuksina.

– Kävelykadun varren yrittäjiltä onkin tullut jo positiivista palautetta häiriöiden vähenemisestä Lissun perustamisen myötä.

Tampereen yliopisto tekee parhaillaan tutkimusta, jossa selvitetään Lissun toiminnan vaikuttavuutta sekä asiakkaisiin että Porin keskusta-alueelle. Tutkimuksessa paneudutaan myös kävelykadun tilanteeseen.

– Tutkimus ei perustu mihinkään mutuun, vaan siinä käsitellään sellaisia mitattavissa olevia asioita kuin esimerkiksi poliisihälytysten määrää, Mari Antikainen taustoittaa.

Porin vuoden kaupunkiteko -palkinto on osa valtakunnallista keskustatekokilpailua, jonka järjestää Elävät Kaupunkikeskustat (EKK) ry. Tämän vuoden palkinto jaetaan Porikortteleiden järjestämien Korttelifestarien yhteydessä lauantaina 28.8. kello 12.15 Eetunaukion lavalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: