Opiskelijat kutsuvat porilaiset ilmaiseen drive in -elokuvanäytökseen - Porilaine - Satakunnan Kansa

Opiskelijat kutsuvat porilaiset ilmaiseen drive in -elokuvanäytökseen

Puuvillan sisäpihalla toukokuun loppupuolella järjestettävää näytöstä voi seurata valtavalta led-näytöltä omasta autosta.

Nita Vallimäki ja Taru Hyrkäs toivovat, että drive in -näytöspäivänä olisi kaunis sää. – Paras sää taitaisi olla sellainen puolipilvinen, jotta aurinko ei häikäisisi katsojia, nuoret naiset pohdiskelevat. ­

30.4. 6:00

Pori

Opiskelijoiden elämä on näin vapun aikaan ollut perinteisesti kovin kiireistä. On pitänyt suorittaa Wapprobatur kulkemalla baarista toiseen haalarit päällä ja paljon muuta.

Mutta nyt on jo toista kertaa poikkeusvappu, jolloin moni kiva ja yhteisöllinen tapahtuma on kielletty.

– Tämä ei voi mennä näin, on järjestettävä edes jotain, päättivät Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijat Taru Hyrkäs ja Nita Vallimäki.

He molemmat kuuluvat Samkin opiskelijakunta Sammakon puheenjohtajistoon ja ovat järjestäneet yhdessä myös aiemmin erilaisia tapahtumia.

– Ihan tuossa autoa ajaessa tuli mieleen, että mitä jos järjestettäisiin drive in -elokuvanäytös. Ensiksi ajattelimme, että jos se olisi vain opiskelijoille, mutta sitten tuumimme, että kyllä muidenkin pitää sinne päästä.

Kuumeisen suunnittelun ja monen yhteydenoton jälkeen nuoret naiset voivat nyt ylpeänä kertoa koko opiskelijakuntansa puheenjohtajiston puolesta, että drive in -näytökset järjestetään perjantaina 28. toukokuuta kauppakeskus Puuvillan sisäpihan parkkipaikalla.

Näytöksiä on kaksi. Ensimmäinen näytös on suunnattu koko perheelle, ja se alkaa kello 16. Kello 19.30 starttaa puolestaan aikuisille suunnattu iltanäytös. Esitettävät elokuvat tarkentuvat myöhemmin.

Näytökset ovat ilmaisia, ja niitä voi tulla katsomaan omasta autosta. Puuvillan sisäpihan parkkipaikka varataan elokuvanäytökseen saapujille, ja mukaan mahtuu 150–180 autoa, jotka päästetään sisälle saapumisjärjestyksessä. Yhteensä katsojia mahtuu paikalle noin 500, vaikka turvaväleistä pidetään hyvää huolta.

Puuvillan parkkitasanteille jää hyvin tilaa myös niille asiakkaille, jotka eivät tule katsomaan elokuvaa, vaan haluat mennä vain ostoksille.

Nita Vallimäki ja Taru Hyrkäs ovat ennenkin olleet yhdessä järjestämässä tapahtumia. He tietävät, että yhteistyö sujuu. ­

Autot parkkeerataan drive in -tapahtuman aikana sen verran väljästi, että jos ilma on hyvä, elokuvia voi katsoa piknikiä pitäen oman auton vieressä.

Elokuvan katsomista varten Tampereelta tuodaan rekalla yksi Suomen suurimmista led-näytöistä. Elokuva ääntä voi kuunnella myös oman autoradion kautta, sillä sitä varten ääntä varten tehdään oma radiotaajuus näytösten ajaksi.

Tapahtuma tuotetaan yhteistyössä kauppakeskus Puuvillan kanssa niin, että Puuvillan liikkeillä on tarjouksia elokuvayleisölle, ja kauppakeskuksessa voi käydä tarvittaessa vessassa.

Järjestäjät kertovat, että esimerkiksi järjestysmiesten värväys on parhaillaan käynnissä. Kaikki pitää hoitaa turvallisesti.

– Koko tapahtuma mahdollistuu sponsorien tuella. Tarkoitus ei ole tehdä voittoa: jos jotain ylimääräistä sattuisi jäämään kassanpohjalle, se raha annetaan hyväntekeväisyyteen, Taru Hyrkäs ja Nita Vallimäki lupaavat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?