Karttasivusto vie jo kesää Porin historiallisesti kiinnostaviin kohteisiin - Porilaine - Satakunnan Kansa

Karttasivusto vie jo kesää Porin historiallisesti kiinnostaviin kohteisiin

Satakunnan Museon Ystävät -yhdistys sai Rakkaudella porilaisille -apurahan, jonka avulla yhdistys voi palkata opiskelijoita karttasivuston tekemiseen.

Satakunnan Museon Ystävät -yhdistys huolehtii Tyltyn linjataulun muinaisjäännöksestä Meri-Porissa.

27.3. 6:00

Pori

6 000 euroa, sillä saa jo paljon aikaiseksi!

Satakunnan Museon Ystävät -yhdistys on saanut Porin kaupungilta Rakkaudella porilaisille -hankerahan, jolla on tarkoitus luoda kaikille avoin karttasivusto. Sen avulla kulkija pääsee tutustumaan porilaisiin ehkä jo unohtumassa oleviin henkilöihin, paikkoihin ja tapahtumiin.

Yhdistyksen rahastonhoitaja Anu Puusa on innoissaan mahdollisuudesta. Rahaa tarvitaan mahdollisesti joidenkin lupamaksujen maksamiseen, mutta ennen kaikkea kaupungilta saadulla rahalla palkataan ainakin yksi tai mahdollisesti jopa kaksi opiskelijaa karttasivustoa tekemään.

– Olen itsekin opiskellut kulttuurialaa, ja tiedän, että työpaikat ovat kiven alla. Siksi tuntuu nyt niin hienolta, kun voimme tarjota työtä jollekin alan opiskelijalle.

Myös Merikappelin muistomerkki tullee uudelle, Porin kiinnostavista kohteista kertovalle karttasivustolle.

Puusa kertoo, että työhön palkattaville opiskelijoille on tarkoitus jättää mahdollisuus ideointiin siitä, mitä sivustolla olisi tarjolla.

– Ideana kuitenkin on, että ihminen voisi vaikka kävelylenkille lähtiessään katsoa puhelimestaan mielenkiintoisen reitin, jonka varrella kerrotaan mielenkiintoisia asioita. Voisiko siellä olla vaikka Pori-rock-reitti ja joku muu Porin rikkaaseen musiikkielämään liittyvä reitti, Puusa pohdiskelee.

Karttasivustolle on tarkoitus ladata pieniä tai vähän suurempiakin mainintoja kohteista, henkilöistä ja kulttuurihistoriallisista tiedoista.

Kartalle pääsevät myös Satakunnan Museon Ystävien Meri-Porissa ylläpitämät kohteet, eli museolaiva Santtu, Tyltty ja Merikappeli.

Karttasivusto ladataan ilmaiselle tarinasoitin.fi-sivustolle. Anu Puusa toivoo, että sinne saataisiin Pori-aiheista sisältöä jo kesän aikana.

– Karttasivustosta tehdään ehkä paperiversiokin, mutta on hienoa, että se on virtuaalisesti kaikkien ulottuvilla. Tiedän, että siitä on oltu kiinnostuneita jopa Helsingissä asti: näin korona-aikaan Porin kiehtoviin kohteisiin olisi siis mahdollista tutustua jopa etänä!

Satakunnan Museon Ystävät toivoo myös lukijoilta vinkkejä kiinnostavista henkilöistä, paikoista tai tapahtumista, joita voisi laittaa kartalle. Niistä voi vinkata osoitteeseen satakunnanmuseon.ystavat@gmail.com.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: